Hoofd : Bestandsextensies : .ac Het dossier

.ac Bestandsextensie

Bestandstype1 Autoconf Script

Ontwikkelaar N/A
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat N/A

Wat is AC file?

Automatisch configuratiescript geproduceerd door GNU Autoconf; configureert automatisch softwarebroncodepakketten om zich aan te passen aan verschillende soorten Posix-achtige systemen; gemaakt door een softwarepakket te testen voor elke functie die het programma nodig kan hebben om een specifiek systeem uit te voeren; Autoconf bouwt vervolgens een lijst met systeemfuncties die het pakket vereist.

Meer informatie

Autoconf-scripts hebben meestal de naam "configure.ac." Het automatische configuratiescript wordt gemaakt door het preprocessor-programma m4 uit te voeren met het configure.ac-bestand als invoer.

Programma's die AC bestanden openen
Windows
IDM UltraEdit
Linux
GNU Autoconf (requires GNU M4)
IDM UltraEdit
Macintosh
IDM UltraEdit

Bestandstype2 AC3D 3D Definition File

Ontwikkelaar Inivis
Categorie Spelbestanden
Formaat Text

.AC optienummer2

Een AC-bestand bevat informatie over het uiterlijk van een a-3D-model in AC3D-indeling. Het slaat verschillende uiterlijkinformatie op, zoals mazen, structuurpaden, UV-toewijzingen en materiaaldefinities. AC-bestanden worden meestal gemaakt door AC3D, een applicatie die wordt gebruikt om 3D-modellen voor games, vluchtsimulatie en virtual reality te maken.

Meer informatie

Hoewel AC3D een populair programma is voor het maken van AC-bestanden, worden de bestanden het meest gebruikt door de X-Plane en FlightGear simulators. AC-bestanden kunnen zelfs worden gebruikt om X-Plane .OBJ -bestanden te maken in AC3D en de X-Plane-plug-in te gebruiken om te exporteren naar de X-Plane OBJ-indeling.

Omdat AC-bestanden worden opgeslagen in platte tekst, u kunt ze openen en wijzigen met behulp van een teksteditor. Als u een wisselbestand met een teksteditor wilt openen, moet u de bestandsextensie .AC mogelijk wijzigen in .txt. Na het bekijken of opslaan van wijzigingen in het bestand, wijzigt u de bestandsextensie terug naar .ac.

OPMERKING: AC-bestanden die door FlightGear worden gebruikt, gaan vaak gepaard met een .XML -bestand, dat informatie bevat die het object animeert of landschap in het spel.

Programma's die AC bestanden openen
Windows
X-Plane
Blender
Linux
X-Plane
Blender
Inivis AC3D
FlightGear
Macintosh
X-Plane
Blender

Over AC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ac verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype AC3D 3D Definition File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.