Hoofd : Bestandsextensies : .diagcab Het dossier

.diagcab Bestandsextensie

Bestandstype Troubleshooting Pack Cabinet File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.DIAGCAB optienummer

Een DIAGCAB-bestand is een bestand dat wordt gebruikt door het Microsoft Support Diagnostic Tool (ook wel WTP Wizard genoemd), een Windows Troubleshooting Platform (WTP) -programma dat wordt gebruikt om hardware- en softwareproblemen in Windows op te sporen en op te lossen. Het bevat een .CAB -bestand en wordt specifiek gebruikt voor het diagnosticeren en repareren van computerproblemen.

Meer informatie

WTP bevat een wizard die u door een aantal stappen leidt die u helpen bij het opsporen en oplossen van problemen op uw computer. Wanneer de diagnose is voltooid, kunt u diagnostische informatie via internet naar een vertrouwde bron sturen, zodat ze u kunnen helpen bij het diagnosticeren en repareren van uw computer.

WTP wordt gebruikt door OEM's (Original Equipment Manufacturer) en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) om problemen van klanten op te lossen. Ze worden ook gebruikt door systeembeheerders. DIAGCAB-bestanden worden soms op websites geplaatst en door gebruikers gedownload. Als ze op deze manier worden gedistribueerd, ondertekenen de makers van de bestanden ze meestal digitaal om te verifiëren dat ze afkomstig zijn uit een vertrouwde bron.

DIAGCAB-bestanden kunnen worden gemaakt met de gereedschappen Makecab.exe en Cabarc.exe. Ze kunnen digitaal worden ondertekend met Signtool.exe. Ze worden uitgevoerd met het Microsoft Support Diagnostic Tool (msdt.exe). Als u het DIAGCAB-bestand met MSDT wilt uitvoeren, zoekt u "msdt" in het menu Start en selecteert u het programma in de lijst met resultaten. Voer vervolgens de wachtwoordsleutel in (vaak geleverd door een Microsoft-ondersteuningsspecialist) en volg de aanwijzingen op het scherm om het DIAGCAB-bestand uit te voeren.

OPMERKING: DIAGCAB-bestanden werden voor het eerst gebruikt in Windows Vista, dus als u gebruikt een eerdere Windows-versie, zoals Windows XP, Windows herkent het bestand niet.

Programma's die DIAGCAB bestanden openen

Over DIAGCAB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .diagcab verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Troubleshooting Pack Cabinet File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.