Hoofd : Bestandsextensies : .dll Het dossier

.dll Bestandsextensie

Bestandstype1 Dynamic Link Library

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

Wat is DLL file?

Een DLL-bestand is een gecompileerde bibliotheek die een set procedures en / of stuurprogramma's bevat waarnaar wordt verwezen en die door een Windows-programma wordt uitgevoerd. Hiermee kunnen meerdere programma's toegang krijgen tot gedeelde functies via algemene bibliotheken. DLL-bestanden worden tijdens runtime "dynamisch gekoppeld" aan een programma, wat betekent dat ze alleen worden geladen wanneer dat nodig is.

Meer informatie

Veel DLL-bestanden worden geleverd bij het Windows-besturingssysteem, terwijl andere bij Windows-programma's worden geleverd. Ze maken verschillende programmafuncties mogelijk, zoals communicatie met externe apparaten en lezen en schrijven van bestanden. In sommige gevallen wordt naar DLL's verwezen door platformonafhankelijke toepassingen die op macOS worden uitgevoerd.

Het verwijderen of wijzigen van de inhoud van een DLL-bestand kan fouten in het programma veroorzaken die naar het bestand verwijzen. Om deze reden moeten DLL-bestanden over het algemeen niet worden geopend of bewerkt. Als een toepassing echter probeert toegang te krijgen tot een DLL-bestand dat is beschadigd of ontbreekt, werkt dat programma niet meer. Als dit gebeurt, moet u het programma mogelijk opnieuw installeren of een nieuwe versie van het DLL-bestand downloaden en installeren.

Gemeenschappelijke DLL bestandsnamen

mfc42u.dll - Een Microsoft Foundation Class (MFC) -bibliotheek die door sommige Windows-programma's moet worden uitgevoerd. Dit DLL-bestand is opgenomen in Windows XP, Windows Vista en Windows 7 en bevindt zich meestal in de map C: \ Windows \ System32 \. Als u een programma probeert te openen en Windows meldt dat u mfc42u.dll mist, is uw Windows-installatie waarschijnlijk beschadigd. U kunt een systeemherstelpunt of de reparatieschijf van het fabriekssysteem gebruiken om het probleem op te lossen. Andere verwante bestanden zijn mfc42u.dll, mfc40.dll en mfc40u.dll.

mfc80u.dll - Een MFC-bibliotheek vereist voor sommige Windows-programma's gemaakt met Visual C ++ 2005. Als u dit bestand mist, u kunt het Microsoft Visual C ++ 2005 Redistributable Package installeren om het te installeren. Programma's die dit DLL-bestand gebruiken, installeren dit over het algemeen omdat dit standaard niet bij Windows wordt geleverd. Andere DLL's die met het pakket zijn geïnstalleerd, zijn msvcr80.dll, msvcm80.dll, msvcp80.dll, mfc80.dll, mfcmifc80.dll en mfcm80.dll.

mfc90u.dll - Een MFC-bibliotheek vereist voor sommige Windows programma's gemaakt met Visual C ++ 2008. Als u dit bestand mist, kunt u het Microsoft Visual C ++ 2008 Redistributable Package installeren om het te installeren. Programma's die dit DLL-bestand gebruiken, installeren dit over het algemeen omdat dit standaard niet bij Windows wordt geleverd. Andere DLL's geïnstalleerd met het pakket zijn msvcr90.dll, msvcm90.dll, msvcp90.dll, mfc90.dll, mfcmifc90.dll en mfcm90.dll.

mfc100u.dll - Een MFC-bibliotheek vereist door sommige Windows programma's gemaakt met Visual C ++ 2010. Als u dit bestand mist, kunt u het Microsoft Visual C ++ 2010 Redistributable Package installeren om het te installeren. Programma's die dit DLL-bestand gebruiken, installeren dit over het algemeen omdat dit standaard niet bij Windows wordt geleverd. Andere DLL's die bij het pakket zijn geïnstalleerd, zijn msvcr100.dll, msvcm100.dll, msvcp100.dll, mfc100.dll, mfcmifc100.dll en mfcm100.dll.

Programma's die DLL bestanden openen
Windows
Microsoft Windows
Microsoft Visual Studio
Microsoft Visual FoxPro
DLL-Files.com Client
Resource Hacker

Bestandstype2 DLL Dynamic Web Page

Ontwikkelaar N/A
Categorie Web-bestanden
Formaat N/A

.DLL optienummer2

Webpagina dynamisch gegenereerd wanneer deze door een gebruiker wordt geopend; kan server-side scripts bevatten, zoals Perl- of VB-scripts die de HTML voor de webpagina genereren.

Meer informatie

Webpagina's met DLL-bestandsextensies worden meestal gehost op Microsoft IIS-webservers. De DLL-extensie moet worden toegewezen aan de juiste scripting engine op de server zodat de pagina correct kan worden verwerkt.

Programma's die DLL bestanden openen

Over DLL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dll verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DLL Dynamic Web Page beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.