Hoofd : Bestandsextensies : .drz Het dossier

.drz Bestandsextensie

Bestandstype1 Draz Paint File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is DRZ file?

grafisch bestand gemaakt door Draz Paint, een oudere afbeeldingseditor voor het Commodore 64-systeem; wordt zelden gebruikt als een bitmap-afbeeldingsindeling, maar kan nog steeds worden geopend door XnView.

Programma's die DRZ bestanden openen
Windows
XnViewMP
Linux
XnViewMP
Macintosh
XnViewMP

Bestandstype2 PyDrizzle Data File

Ontwikkelaar Space Telescope Science Institute
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.DRZ optienummer2

Gegevensbestand gemaakt door PyDrizzle of MultiDrizzle - programma's die worden gebruikt voor de verwerking van ACS- en WFPC2 Hubble Space Telescope (HST) -ruimtefotogegevens; slaat een "drizzled" -afbeelding op, die reconstructietechnieken gebruikt om onderbemonsterde delen van de afbeelding te vullen; gebruikt voor het maken van snel-uiterlijk mozaïekafbeeldingen van ruimtegegevens; gebruikt in wetenschappelijk ruimteonderzoek.

Meer informatie

DRZ-bestanden zijn gebaseerd op het .FITS -formaat en worden vaak gezien met de samengestelde extensie, ".drz.fits." Het formaat wordt echter het vaakst verwerkt met aangepaste beeldverwerkingsprogramma's.

OPMERKING: ACS staat voor Advanced Camera for Surveys. WFPC2 staat voor Wide-Field Planetary Camera 2. Zowel ACS als WFPC2 zijn grote camera's die op de Hubble-ruimtetelescoop zijn geïnstalleerd in verschillende ruimtevaartmissies.

Programma's die DRZ bestanden openen
Windows
Used by custom imaging programs

Over DRZ bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .drz verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype PyDrizzle Data File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.