Hoofd : Bestandsextensies : .efi Het dossier

.efi Bestandsextensie

Bestandstype Extensible Firmware Interface File

Ontwikkelaar UEFI Forum
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.EFI optienummer

systeembestand dat wordt gebruikt door zowel op Intel gebaseerde computersystemen als computerapparaten zoals AppleTV's; bevat gegevens op systeemniveau die wordt uitgevoerd tussen het besturingssysteem en de firmware; gebruikt voor het organiseren van firmware-updates, het opstarten van besturingssystemen en het uitvoeren van pre-bootprogramma's.

Meer informatie

Met behulp van EFI-bestanden kunnen systemen het pre-boot-proces overdragen aan een gecontroleerde omgeving. EFI-bestanden worden bijvoorbeeld soms opgenomen met firmware-updates en worden tijdens het opstartproces in de EFI-systeempartitie van het apparaat geladen. Hier voert de uitvoerbare inhoud in het EFI-bestand veilig de procedures uit die nodig zijn om het apparaat bij te werken.

OPMERKING: De EFI-specificatie, oorspronkelijk ontwikkeld door Intel, is bijgewerkt naar de UEFI-specificatie, wat staat voor "Unified Extensible Firmware-interface. " De UEFI-standaard wordt onderhouden door het UEFI-forum.

Programma's die EFI bestanden openen

Over EFI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .efi verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Extensible Firmware Interface File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.