Hoofd : Bestandsextensies : .gif Het dossier

.gif Bestandsextensie

Bestandstype Graphical Interchange Format File

Ontwikkelaar CompuServe
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.GIF optienummer

Een GIF-bestand is een afbeeldingsbestand dat vaak wordt gebruikt voor webafbeeldingen. Het kan maximaal 256 geïndexeerde kleuren bevatten met een kleurenpalet dat een vooraf gedefinieerde reeks kleuren kan zijn of kan worden aangepast aan de kleuren in de afbeelding. GIF-bestanden worden opgeslagen in een verliesvrije indeling, wat betekent dat de helderheid van de afbeelding niet wordt aangetast door GIF-compressie.

Meer informatie

GIF-bestand geopend in Microsoft Windows Photos

GIF's zijn een veelgebruikte indeling voor webafbeeldingen, vooral kleine afbeeldingen en afbeeldingen die tekst bevatten zoals navigatieknoppen. JPEG-afbeeldingen ( .JPG ) zijn echter beter voor het weergeven van foto's, omdat ze niet zijn beperkt in het aantal kleuren dat ze kunnen weergeven.

GIF-afbeeldingen kunnen ook worden geanimeerd en opgeslagen als "geanimeerde GIF's", die worden vaak gebruikt om basisanimaties op websites weer te geven. Ze kunnen ook transparante pixels bevatten, waardoor ze kunnen worden gecombineerd met verschillende kleurenachtergronden. Pixels in een GIF-afbeelding moeten echter volledig transparant of volledig ondoorzichtig zijn, zodat de transparantie niet vervaagd kan worden als een .PNG afbeelding.

De GIF-definitie bekijken.

Programma's die GIF bestanden openen
Windows
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Roxio Creator
Opera
GIMP
Nuance OmniPage
Newera Graphics Converter Pro
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
Linux
Adobe Acrobat
Opera
GIMP
ImageMagick
vhf interservice Cenon
GDevelop
Android
Google Drive for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Opera
Apple Safari
GIMP
Adobe Illustrator
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
JRiver Media Center
Microsoft Word for Mac
QuarkXPress
Roxio Toast
ImageMagick
Apple Preview
iOS
Apple Safari
Google Drive for iOS

Over GIF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .gif verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Graphical Interchange Format File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.