Hoofd : Bestandsextensies : .grp Het dossier

.grp Bestandsextensie

Bestandstype1 StarCraft Graphics Group File

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

Wat is GRP file?

Verzameling van frame-afbeeldingen die worden gebruikt voor eenheden, wapens, spreuken, wireframes en menustructuren binnen Starcraft; elk object kan van enkele tot honderden frames bevatten.

Meer informatie

GRP-bestanden kunnen worden geëxtraheerd uit het bestand .MPQ . Ze worden verwezen door StarCraft, maar kunnen worden bewerkt met een externe editor.

Programma's die GRP bestanden openen

Bestandstype2 SmarterMail Group File

Ontwikkelaar SmarterTools
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.GRP optienummer2

Bestand gemaakt door SmarterMail, een e-mailservertoepassing die wordt gebruikt voor het hosten van webmailtoegang; bewaart een dag aan e-mailberichten voor een postvakmap; gebruikt voor het opslaan van een database met e-mailberichten voor een bepaalde gebruiker.

Meer informatie

GRP-bestanden worden gemaakt met bestandsnamen die de datum van de e-mailberichten weerspiegelen. Het bestand 2011-01-01.grp bevat bijvoorbeeld alle e-mailberichtgegevens voor 1 januari 2011 voor een bepaalde postvakmap. GRP-bestanden worden opgeslagen met een bijbehorend ".cfg" -bestand, dat de lijst bevat met alle e-mailberichten en het GRP-bestand waarin elk bericht zich bevindt.

Programma's die GRP bestanden openen

Bestandstype3 Windows Program Manager Group

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat N/A

.GRP optienummer3

Definieert een groep programma's die worden vermeld in het Startmenu van Windows; d.w.z. "hoofd", "spellen", "accessoires" of een andere map.

Meer informatie

Als een GRP-bestand corrupt raakt, kunt u het terugzetten naar de standaardinstellingen van Windows met behulp van de Programmabeheerder. Selecteer Bestand → Uitvoeren, typ "setup / p" en druk op Enter. Hiermee wordt het GRP-bestand opnieuw opgebouwd met de standaardinstellingen van Windows.

Programma's die GRP bestanden openen
Windows
Windows Program Manager Group Converter (grpconv.exe)

Bestandstype4 Ken Silverman's Build Engine Group File

Ontwikkelaar Ken Silverman
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.GRP optienummer4

Een GRP-bestand is een gamegegevensbestand dat wordt gebruikt door spellen die zijn gebouwd met Ken Silverman's Build Engine. Voorbeelden van spellen zijn Duke Nukem 3D en Shadow Warrior. GRP-bestanden kunnen verschillende soorten gamegegevens opslaan, zoals afbeeldingen, audio en kaartinformatie. Ze worden opgeslagen in een eenvoudige, niet-gecomprimeerde indeling en kunnen daarom eenvoudig worden aangepast om het spel te veranderen.

Meer informatie

Het groepsformaat is een ouder formaat en daarom is de ondersteuning hiervoor beperkt. Er zijn nog steeds tools zoals kgroup en kextract die kunnen worden gebruikt voor het extraheren van de inhoud van de bestanden en voor het opnieuw inpakken van de bestanden met bijgewerkte inhoud. Deze programma's maken deel uit van de Build Engine van Ken Silverman.

OPMERKING: aangezien er verschillende onderdelen van de engine van Ken Silverman zijn, kunnen er kleine variaties in GRP-bestanden zijn. Daarom moet je de documentatie van het groepsdossier bekijken voor het specifieke spel dat je hebt.

Programma's die GRP bestanden openen

Over GRP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .grp verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Ken Silverman's Build Engine Group File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.