Hoofd : Bestandsextensies : .heic Het dossier

.heic Bestandsextensie

Bestandstype High Efficiency Image Format

Ontwikkelaar Moving Picture Experts Group
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.HEIC optienummer

Een HEIC-bestand bevat een of meer afbeeldingen die zijn opgeslagen in HEIF (High Efficiency Image Format), een bestandsindeling die vaak wordt gebruikt om foto's op mobiele apparaten op te slaan. Het kan een enkele afbeelding of een reeks afbeeldingen bevatten, samen met metagegevens die elke afbeelding beschrijven. De bestandsextensie ".heic" wordt het meest gebruikt, maar HEIC-bestanden kunnen ook verschijnen als .HEIF bestanden.

Meer informatie

HEIC-bestand geopend in Apple Preview 10

HEIF, ook bekend als H.265, is een populair opslagformaat geworden voor digitale foto's omdat hiermee afbeeldingen kunnen worden gemaakt met een kleinere bestandsgrootte terwijl de beeldkwaliteit boven JPEG behouden of verbeterd wordt. Toen Apple in 2017 iOS 11 en macOS High Sierra uitbracht, werd het formaat de standaard voor het opslaan van foto's op iOS-apparaten. Android 9 Pie introduceerde ook native support voor HEIF-afbeeldingen.

Terwijl Apple de eerste native desktop-ondersteuning introduceerde voor HEIF met High Sierra (macOS 10.13), introduceerde Microsoft ook ondersteuning met de release van Windows 10 1809 in Oktober 2018. Windows 10 1803, uitgebracht in april 2018, ondersteunt HEIF-afbeeldingen zolang u Microsoft HEIF-beelduitbreidingen uit de Microsoft Store installeert. Er zijn verschillende softwaretoepassingen die ook HEIC-afbeeldingen kunnen weergeven en converteren, waaronder File Viewer Plus voor Windows, waarmee HEIC-afbeeldingen kunnen worden bekeken en geconverteerd, en iMazing HEIC Converter voor macOS.

Als u een iPhone en deel een HEIC-afbeelding met een niet-iOS-gebruiker of een sociale mediasite, de afbeelding kan automatisch worden geconverteerd naar JPEG zodat deze compatibel is met het doelplatform. Als je dit gedrag niet wilt, of als je door wilt gaan en JPEG wilt gebruiken om afbeeldingen op te slaan in plaats van HEIF in iOS, open dan de app "Instellingen" in iOS, selecteer Camera → Formaten → Meest compatibel en kies Meest compatibel.

OPMERKING: Sommige digitale camera's slaan ook afbeeldingen op in het HEIC-formaat.

Programma's die HEIC bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
Android
Simple Soft Alliance Luma: HEIF Viewer and Converter
Macintosh
Adobe Photoshop
Apple Preview
iMazing HEIC Converter
TunesBro HEIC Converter
iOS
Apple iOS
WEB
Dropbox
Google Photos

Over HEIC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .heic verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype High Efficiency Image Format beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.