Hoofd : Bestandsextensies : .hqx Het dossier

.hqx Bestandsextensie

Bestandstype BinHex 4.0 Encoded File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat Text

.HQX optienummer

Een HQX-bestand is een binair naar hexadecimaal tekstbestand dat is gemaakt voor Mac-computers. Het bevat gegevens die zijn gecomprimeerd en gecodeerd van een 8-bits binair formaat naar een 7-bits tekstindeling. HQX-bestanden kunnen handig zijn voor het overbrengen van binaire afbeeldingen, documenten en multimedia als tekst in e-mailbijlagen.

Meer informatie

HQX-bestanden helpen de bestandsintegriteit te behouden voor internetdownloads, e-mailbijlagen en andere bestandsoverdrachten, aangezien ze de datafork en resourcevork combineren van de Mac HFS-structuur naar één archief.

BinHex 4.0-bestanden nemen meer schijfruimte in beslag dan hun oorspronkelijke binaire bestand. Ze beginnen altijd met de regel "(dit bestand moet worden omgezet met Binhex 4.0)."

Programma's die HQX bestanden openen
Windows
Smith Micro StuffIt Deluxe for Windows
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
Smith Micro StuffIt Deluxe
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Apple Archive Utility
Incredible Bee Archiver

Over HQX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .hqx verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype BinHex 4.0 Encoded File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.