Hoofd : Bestandsextensies : .hta Het dossier

.hta Bestandsextensie

Bestandstype HTML Application

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat Text

.HTA optienummer

Programma dat kan worden uitgevoerd vanuit een HTML-document; een uitvoerbaar bestand dat hypertext-code bevat en ook VBScript of JScript-code kan bevatten; kan worden gemaakt door eenvoudig de bestandsextensie van een .HTM -bestand te wijzigen in een extensie ".HTA"; gerund door de Microsoft HTML Application Host (Mshta.exe).

Meer informatie

U kunt HTML-toepassingen uitvoeren in Windows door te dubbelklikken op HTA-bestanden. Nadat u dubbelklikt op een HTA-bestand, wordt de toepassing geopend in Internet Explorer en wordt de ingesloten code uitgevoerd. Wanneer een HTA-bestand op het web wordt geopend, wordt meestal een dialoogvenster weergegeven met de volgende tekst:

"Wat zou u met dit bestand willen doen?" ☐ Start dit programma vanaf de huidige locatie ☐ Sla dit programma op schijf op

Programma's die HTA bestanden openen
Windows
Microsoft Internet Explorer
Microsoft Edge
Microsoft HTML Application Host

Over HTA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .hta verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype HTML Application beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.