Hoofd : Bestandsextensies : .iff Het dossier

.iff Bestandsextensie

Bestandstype Interchange File Format

Ontwikkelaar Electronic Arts
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.IFF optienummer

Een IFF-bestand is een universeel bestandsformaat gemaakt door Electronic Arts. Het kan afbeeldingen, tekst of audiogegevens bevatten en wordt gebruikt voor het uitwisselen van verschillende soorten gegevens tussen applicaties en platforms. IFF-bestanden worden door veel programma's ondersteund en worden gebruikt als basis voor verschillende andere bestandsindelingen, waaronder AIFF.

Meer informatie

IFF-bestanden bestaan uit secties met gegevens die "chunks" worden genoemd en die worden gedefinieerd door vierletterige ID's. Er zijn drie soorten hoofdbrok, die elk tekst, numerieke gegevens of onbewerkte gegevens kunnen bevatten:

OPMERKING: IFF-bestanden die door De Sims en De Sims Online worden gebruikt, kunnen worden bewerkt met IFF Snooper voor het Mac-platform of IFF Pencil voor Windows.

Programma's die IFF bestanden openen
Windows
XnViewMP
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
FMJ-Software Awave Studio
IrfanView
Corel VideoStudio
ShedWorx Smart Converter
Adobe Audition
Cloanto Amiga Forever
Okino Computer Graphics PolyTrans
Linux
XnViewMP
Cloanto Amiga Forever
Macintosh
XnViewMP
Adobe Audition
Cloanto Amiga Forever
IFFSnooper
Blackmagic Design Fusion for Mac

Over IFF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .iff verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Interchange File Format beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.