Hoofd : Bestandsextensies : .manifest Het dossier

.manifest Bestandsextensie

Bestandstype1 Windows Application Manifest File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat XML

Wat is MANIFEST file?

Een MANIFEST-bestand is een XML-document dat het manifest of de inhoud van een Windows-softwareapplicatie beschrijft. Het wordt gebruikt door verschillende Windows-technologieën voor het configureren en implementeren van software, waaronder ClickOnce en de Common Language Runtime (CLR). MANIFEST-bestanden worden vaak gezien met de bestandsextensie ".exe.manifest".

Meer informatie

MANIFEST-bestanden worden meestal alleen gebruikt door softwareontwikkelaars. Eindgebruikers kunnen echter ook MANIFEST-bestanden in tijdelijke mappen zien na het openen van ClickOnce-toepassingen vanaf een koppeling in een webbrowser. Over het algemeen moet u deze bestanden niet handmatig bewerken of verwijderen, anders werkt de ClickOnce-toepassing mogelijk niet meer.

U kunt de pagina Manifest File Schema bezoeken om het XML-schema voor MANIFEST-bestanden te bekijken.

OPMERKING: MANIFEST-bestanden worden vaak gecompileerd in .CDF-MS -bestanden, waardoor de onderliggende software sneller toegang heeft tot de toepassingsparameters. Daarom ziet u mogelijk CDF-MS-bestanden naast uw MANIFEST-bestanden.

Programma's die MANIFEST bestanden openen

Bestandstype2 Steam Manifest File

Ontwikkelaar Valve
Categorie Misc-bestanden
Formaat Binary

.MANIFEST optienummer2

Bestand gebruikt door Valve Steam, een applicatie voor het leveren van inhoud die wordt gebruikt voor het downloaden van videogames; gerelateerd aan .ACF bestanden en gebruikt tijdens het downloaden en updaten van gekochte spellen uit de Steam online store.

Programma's die MANIFEST bestanden openen
Windows
Valve Steam
Linux
Valve Steam
Macintosh
Valve Steam

Over MANIFEST bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .manifest verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Steam Manifest File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.