Hoofd : Bestandsextensies : .mobileconfig Het dossier

.mobileconfig Bestandsextensie

Bestandstype Apple Mobile Configuration File

Ontwikkelaar Apple
Categorie Systeembestanden
Formaat XML

.MOBILECONFIG optienummer

Een MOBILECONFIG-bestand is een configuratiebestand dat is gemaakt voor apparaten met iOS, macOS, watchOS of tvOS. Het bevat informatie over de installatie van het apparaat, zoals wachtwoordbeleid, toegangsmachtigingen en informatie over proxyverbindingen, evenals VPN-, e-mail- en agenda-instellingen. MOBILECONFIG-bestanden worden vaak gebruikt voor het implementeren en registreren van Apple-apparaatconfiguraties in bedrijfs- en schoolnetwerken.

Meer informatie

MOBILECONFIG-bestanden worden meestal gehost door een externe profielservice die communiceert met het Apple-apparaat om deze te configureren en te registreren. Bij verzending kunnen MOBILECONFIG-bestanden digitaal worden ondertekend, zodat de informatie veilig wordt verzonden.

Mobiele configuratiebestanden kunnen worden gebruikt om instellingen op een groot aantal apparaten te beheren en in te zetten. Ze kunnen worden gemaakt door het iPhone-configuratieprogramma, dat beschikbaar is voor zowel Mac- als Windows-platforms. IOS 8 Apple iPhone-configuratiehulpprogramma is echter niet langer beschikbaar. U kunt MOBILECONFIG-bestanden openen met Apple Configurator 2 voor macOS.

Programma's die MOBILECONFIG bestanden openen

Over MOBILECONFIG bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .mobileconfig verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Apple Mobile Configuration File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.