Hoofd : Bestandsextensies : .nfo Het dossier

.nfo Bestandsextensie

Bestandstype1 System Information File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat N/A

Wat is NFO file?

Gegevensbestand gebruikt door de Systeeminformatie-tool van Microsoft, een Windows-softwareprogramma voor het verzamelen van systeeminformatie en voor het diagnosticeren van problemen; bewaart informatie verzameld door het programma.

Meer informatie

Het systeeminformatieprogramma heeft de bestandsnaam Msinfo32.exe.

Programma's die NFO bestanden openen

Bestandstype2 Warez Information File

Ontwikkelaar THG
Categorie Tekstbestanden
Formaat Text

.NFO optienummer2

gewoon tekstbestand met informatie over een illegaal softwareprogramma (warez); bevat release-informatie en bevat gewoonlijk informatie over de piraterijgroep die verantwoordelijk is voor het distribueren van de warez; algemeen opgenomen als onderdeel van het programma en gerelateerde bestanden; voor het eerst gebruikt in de late jaren 1980 door een krakende groep genaamd The Humble Guys (THG).

Meer informatie

NFO-bestanden bevatten vaak ASCII-kunst die de piraterijgroep identificeert. NFO-lezers zoals NFOPad kunnen de tekstkarakters weergeven als de bedoelde afbeelding. Voor standaard teksteditors is het over het algemeen het beste om de tekst met een lettertype met een vaste breedte te bekijken.

OPMERKING: Omdat de systeeminformatie-tool van Microsoft Windows ook de extensie ".nfo" gebruikt, kan Windows tevergeefs proberen te openen NFO-bestanden in de systeeminformatieweergave. Open in plaats daarvan de bestanden rechtstreeks in een teksteditor of een NFO-viewer.

Programma's die NFO bestanden openen
Windows
NFOPad
CubicDesign Compact NFO Viewer
iNFekt NFO Viewer
Macintosh
MacroMates TextMate
Apple TextEdit

Bestandstype3 Age of Empires Player File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.NFO optienummer3

Bestand gemaakt door Age of Empires, een real-time strategy (RTS) -spel waarin spelers eenheden besturen en imperiums bouwen; bevat de naam van de speler en de voortgang van de campagne; slaat het spelersprofiel en voortgang van het spel op.

Programma's die NFO bestanden openen

Bestandstype4 Folio Views Infobase File

Ontwikkelaar The FIEN Group
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.NFO optienummer4

Bestand gebruikt door Folio Views, een programma dat wordt gebruikt voor het bekijken van helpdocumentatie; bevat indexen, artikelen en andere hulpdocumentatie; gebruikt om doorzoekbare documentatie te creëren voor klantenondersteuning en programma-installaties.

Meer informatie

Folio Views, ooit eigendom van Folio Corporation, is vervolgens verkocht aan NextPage, FAST, Microsoft en ten slotte aan The FIEN Group onder de naam Rocket Folio Views.

Programma's die NFO bestanden openen
Windows
The FIEN Group Rocket Folio Views

Over NFO bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .nfo verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Folio Views Infobase File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.