Hoofd : Bestandsextensies : .opus Het dossier

.opus Bestandsextensie

Bestandstype Opus Audio File

Ontwikkelaar Xiph.Org
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.OPUS optienummer

Een OPUS-bestand is een audiobestand gemaakt in het Opus-formaat (ook wel "Ogg Opus" genoemd), een audio-verliesformaat ontwikkeld voor internetstreaming. Het maakt gebruik van zowel SILK (gebruikt door Skype) en CELT (van Xiph.Org) codecs en ondersteunt variabele bitsnelheden van 6 kb / s tot 510 kb / s.

Meer informatie

De Opus-codec wordt gebruikt voor Voice over IP (VoIP), videoconferenties, in-game chat. Het Opus-formaat werd gestandaardiseerd door de IETF en wordt onderhouden door Xiph.Org.

Omdat de Opus-codec voornamelijk wordt gebruikt voor streaming, zijn bestanden met de extensie ".opus" die zijn gecodeerd met de Opus-codec niet gemeen hebben.

Programma's die OPUS bestanden openen
Windows
Foobar2000
VideoLAN VLC media player
AIMP
Opus-tools
Linux
VideoLAN VLC media player
Macintosh
VideoLAN VLC media player
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Over OPUS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .opus verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Opus Audio File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.