Hoofd : Bestandsextensies : .rpf Het dossier

.rpf Bestandsextensie

Bestandstype1 Grand Theft Auto Data File

Ontwikkelaar Rockstar Games
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

Wat is RPF file?

Een RPF-bestand is een spelarchief dat wordt gebruikt door Grand Theft Auto (GTA) IV en V, een actie-avonturenspel. Het bevat gamegegevensbestanden, zoals 3D-modellen van spelers, textuurafbeeldingen en gameaudio. RPF-bestanden worden vaak door gamers aangepast om de inhoud van een game te wijzigen.

Meer informatie

De meeste GTA IV- en V-gamers zullen het RPF-bestand niet tegenkomen. Als u echter het spelverloop wilt aanpassen, zoals het uiterlijk van een personage of omgeving of de geluidseffecten, moet u waarschijnlijk het RPF-bestand bewerken. U kunt Spark IV en OpenIV in Windows gebruiken om GTA IV RPF-bestanden te bewerken.

Programma's die RPF bestanden openen

Bestandstype2 Rich Pixel Format File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.RPF optienummer2

Grafisch bestand gemaakt in de Rich Pixel Format (RPF); slaat een gerenderd frame op van een 3D-video of -afbeelding; omvat gewoonlijk RGBA (rood, groen, blauw en alpha) informatie, maar ondersteunt ook willekeurige beeldkanalen zoals diepte ("z-diepte"), transparantie, oppervlaknormalen en andere.

Meer informatie

RPF-bestanden worden vaak gebruikt door 3D-compositietoepassingen om effecten toe te passen op gerenderde frames tijdens de postproductie. Omdat de bestanden verschillende soorten pixelinformatie kunnen bevatten, kan de compositing-toepassing specifieke delen van de gegevens isoleren om gespecialiseerde effecten toe te passen.

Programma's die RPF bestanden openen
Windows
CADSoftTools ABViewer
Autodesk 3ds Max
Adobe After Effects
NewTek LightWave 3D
Macintosh
Adobe After Effects
NewTek LightWave 3D

Over RPF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .rpf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Rich Pixel Format File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 19.02.2020:
Hallo! Voor mijn programmeerles vroegen ze ons om meer te onderzoeken over onze favoriete videogame. Ik ben blij dat ik deze pagina heb gevonden over de gegevensbestanden van Grand Theft Auto! Het is geweldig dat ze veel informatie bevatten, zoals de modellen, afbeeldingen en audio. Ik vraag me af of dit degenen zijn die kunnen worden gedownload om het spel zo te modificeren dat het er anders uitziet... Lees verder