Hoofd : Bestandsextensies : .wpd Het dossier

.wpd Bestandsextensie

Bestandstype1 WordPerfect Document

Ontwikkelaar Corel
Categorie Tekstbestanden
Formaat Binary

Wat is WPD file?

Een WPD-bestand is een tekstdocument gemaakt door Corel WordPerfect, een populaire tekstverwerker. Het kan opgemaakte tekst, tabellen, getekende objecten en afbeeldingen bevatten. WPD-bestanden worden opgeslagen in een eigen Corel-indeling, maar kunnen vanuit WordPerfect worden geëxporteerd naar andere indelingen.

Meer informatie

WPD-bestand geopend in Corel WordPerfect Office X8

Corel heeft in 1997 de DOS- en Macintosh-versies van WordPerfect stopgezet. Het bedrijf heeft echter nog steeds ontwikkelt de Windows-versie en neemt deze op als de primaire toepassing in het WordPerfect Office-pakket.

WPD-bestanden worden voornamelijk gebruikt door WordPerfect-gebruikers, maar kunnen nog steeds worden geopend door andere tekstverwerkers te gebruiken.  Microsoft Word kan de meeste versies van WPD-bestanden openen, terwijl LibreOffice Writer en NeoOffice ook WPD-bestanden ondersteunen.

Programma's die WPD bestanden openen
Windows
AbiSource AbiWord
Nuance OmniPage
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Word
HotDocs
Corel WordPerfect
IMSI TurboPDF
Nuance PDF Converter Professional
NCH Doxillion
Linux
AbiSource AbiWord
Macintosh
Nuance OmniPage Pro X
Windows Document Viewer Pro

Bestandstype2 602Text Word Processing Document

Ontwikkelaar Software602
Categorie Tekstbestanden
Formaat N/A

.WPD optienummer2

Tekstdocument gemaakt met 602Text, een ouder tekstverwerkingsprogramma voor Windows dat is meegeleverd met 602PC SUITE; bevat opgemaakte tekst en paginalay-outinformatie; opgeslagen in een formaat dat is ontworpen om compatibel te zijn met Microsoft Word.

Meer informatie

OPMERKING: De laatste versie van 602Text werd uitgebracht in 2001. Eerdere gebruikers worden aangemoedigd om over te schakelen naar Kingsoft Office, dat een soortgelijk programma met de naam "Kingsoft Writer" bevat.

Programma's die WPD bestanden openen
Windows
Software602 602Text

Bestandstype3 ACT! 2 Word Processing Document

Ontwikkelaar The Sage Group
Categorie Tekstbestanden
Formaat N/A

.WPD optienummer3

Tekstdocumentformaat gebruikt door versie 2 van ACT! contact management software.

Meer informatie

OPMERKING: Sage ACT! werd Swiftpage Act! in 2013.

Programma's die WPD bestanden openen
Windows
Swiftpage Act!

Over WPD bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .wpd verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype ACT! 2 Word Processing Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.