Hoofd : Bestandsextensies : .xwd Het dossier

.xwd Bestandsextensie

Bestandstype X Windows Dump Image

Ontwikkelaar N/A
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.XWD optienummer

ongecomprimeerde bitmapafbeelding gemaakt door het X Windows-systeem, een visuele toepassing die wordt gebruikt voor het beheren van client-servercomputers op een netwerk; slaat een screenshot op, of "screen dump," van een achtergrond of venster vanuit de grafische gebruikersinterface; gemaakt door het xwd-clientproces.

Meer informatie

Verschillende XWD-bestanden kunnen verschillende hoeveelheden kleuren bevatten, afhankelijk van de mogelijkheden van de videokaart die wordt gebruikt om de afbeelding vast te leggen. XWD-bestanden kunnen erg groot zijn omdat ze niet zijn gecomprimeerd.

OPMERKING: aangezien X10 en X11 enigszins verschillende XWD-indelingen gebruiken, zijn sommige XWD-bestanden mogelijk niet compatibel met bepaalde afbeeldingsviewers.

Programma's die XWD bestanden openen
Windows
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Corel PaintShop Pro
Linux
GIMP
XnViewMP
SDSC imconv
Macintosh
GIMP
XnViewMP

Over XWD bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .xwd verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype X Windows Dump Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.