Huis > I > Is 7-Zip Gratis?

Is 7-zip gratis?

Het gratis programma 7-Zip kan met beide formaten overweg én heeft een eigen formaat: 7z. Het een prima alternatief voor de ingebakken zip-software van Windows.

Lees verder

Welke 7-zip downloaden?

7-Zip download je vanaf hier, er is zowel een 32- als 64-bit versie beschikbaar voor Windows. Op http://www.7-zip.org/download.html vind je bovendien - helemaal onderaan de pagina – tevens wat links naar varianten voor andere besturingssystemen. Wij gaan hier aan de slag met de Windows-versie. Dit in overweging nemend, hoe gebruik ik 7-zip? hoe7zip

Bestanden inpakken

 1. Start de verkenner op.
 2. Selecteer vervolgens de bestanden die u wilt inpakken.
 3. Zodra de sleectie is gebeurd, klikt u met de rechtermuistoets.
 4. Kies 7zip, en daarna 'aan archief toevoegen'.

Hoe kan je een zip bestand openen?

3 snelle manieren om een zip bestand te openen

 1. Klik met de rechtermuisknop in Windows Explorer en kies "Openen met WinZip"
 2. Dubbelklik om WinZip te starten.
 3. Open WinZip en kies het bestand met behulp van het deelvenster Bestand.
Dienovereenkomstig, is het gebruik van winzip gratis? U kunt Winzip gratis van het web downloaden. In versies van Windows ná XP kunt u ook . zip-bestanden in- en uitpakken zonder gebruik van het programma Winzip.

Is 7-Zip betrouwbaar?

Praktischer en veiliger is het gebruik van een betrouwbare tool die je mogelijk allang op je systeem hebt staan: 7-Zip. Behalve dat dit programma een scala aan gecomprimeerde bestanden kan uitpakken, maak je er ook in een handomdraai een zeer stevig versleuteld 7-Zip archief mee. Hoe kan ik een RAR bestand openen? Hoe kan ik een rar bestand openen?

 1. Download het programma WinRAR hier.
 2. Selecteer de juiste versie 32-bit of 64-bit (Hoe kan ik zien welke versie ik van Windows heb?)
 3. Dubbelklik op het bestand en installeer.
 4. Klik nu op het rar bestand met je rechtermuisknop.
 5. Kies Bestanden uitpakken.

Hoe open je een zip-bestand op een Mac?

Een gecomprimeerd onderdeel openen (uitpakken): Klik dubbel op het zip-bestand. Het uitgepakte onderdeel verschijnt in de dezelfde map als het . zip-bestand. Desgewenst kun je het . Daarvan, wat doet een zip-bestand? ZIP is een veelgebruikt archiefindeling die wordt gebruikt om een of meer bestanden te comprimeren op één locatie, waardoor het totale bestand kleiner wordt en het gemakkelijker is om de bestanden te verzenden. Zip-bestanden werken op vrijwel dezelfde manier als een standaardmap op je computer.

Wat is een 7Z bestand?

7Z bestanden zijn gecomprimeerde bestanden die zijn ingebed met LZMA algoritmen, die open source compressie specificaties en data coderingsstandaards ingezet door de 7-Zip-software, een bestand compressie en decompressie tool die werd ontwikkeld door Igor Pavlov voor Windows-gebaseerde platformen zijn.

Door Glialentn Vesperman

Waarom kan ik geen zip bestanden openen? :: Hoe kun je buitenlandse nummers blokkeren?
Handige links