Huis > W > Wat Betekend Spreadsheets?

Wat betekend Spreadsheets?

Een spreadsheet is een bestand dat bestaat uit cellen in rijen en kolommen en kan helpen bij het ordenen, berekenen en sorteren van gegevens. Gegevens in een spreadsheet kunnen numerieke waarden zijn, maar ook tekst, formules, referenties en functies.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekend DXF?

Het eXchange-formaat voor tekeningen wordt DXF genoemd. Een tekeningbestand kan aan anderen ter beschikking worden gesteld. Een DXF-bestand bevat zowel tekst als afbeeldingen. Het DXF-formaat is ontwikkeld in 1982.

Waarom kan ik Excel niet bewerken?

Als een werkblad of presentatie is vergrendeld voor bewerken en niet kan worden bewerkt in de Windows-bureaubladtoepassingen, kan het zijn dat het bestand al wordt bewerkt door iemand anders of dat het bestand is uitgecheckt. Waar uit bestaat een sheet? Kenmerken. Een spreadsheet bestaat uit een of meer werkbladen, die op hun beurt bestaan uit een matrix van cellen. Elke cel kan een getal, een tekst, een datum, of een formule bevatten. De formules maken het mogelijk om bijvoorbeeld de som van een kolom van cellen in een cel te tonen.

Daarvan, hoe noemen we een excel bestand?

Een Excel-bestand is een werkmap, een verzameling van een of meer spreadsheets, die u opslaat op uw computer. Dienovereenkomstig, wat zijn draaitabellen in excel? Draaitabellen zijn een hulpmiddel in Excel waarmee u gegevens kunt samenvatten op een manier die gemakkelijk kan worden gemanipuleerd en geanalyseerd. U kunt draaitabellen gebruiken om rapporten en grafieken te maken op basis van uw gegevens, en ze kunnen worden gebruikt om vragen over uw gegevens te beantwoorden.

Gerelateerde artikelen

Wat betekend heeft u gevonden via Linkedin profiel?

Als iemand je profiel heeft bekeken, hebben ze je gevonden en was hun interesse groot genoeg om het te openen.

Hoe werkt een spreadsheet?

Google Spreadsheets werkt aan de hand van cellen die in een groot werkblad staan. Elke cel heeft een naam, die bestaat uit een letter en een cijfer. De rijen hebben allemaal een ander cijfer en de kolommen hebben allemaal een andere letter. Cel A1 is de eerste cel linksboven, daarnaast staat B1 en ga zo maar door. Wie is de uitvinder van Excel? Het zal niet 1 persoon bij Microsoft zijn geweest die de eerste versie van excel programmeerde, maar een heel team, dus een naam is er niet aan te koppelen. De eerste spreadsheet die alle basisfunctionaliteit had die we nu kennen is VisiCalc, de bedenker daarvan is Dan Bricklin (samen met Bob Frankston).

Hoe bewerken inschakelen?

Bewerken in uw document inschakelen

  1. Ga naar Bestand > Info.
  2. Selecteer Document beveiligen.
  3. Selecteer Bewerken inschakelen.
Hoe Word document bewerkbaar maken? To make a Word document editable, you need to open the document in Word and click on the "Edit" button in the top toolbar. This will allow you to make changes to the document.

Hoe kan ik een document bewerken?

Om een document te bewerken, kunt u de volgende stappen volgen:
1. Open het document dat u wilt bewerken in een tekstverwerker of een ander programma dat u geschikt vindt.
2. Pas de inhoud van het document aan naar uw wensen.
3. Sla het document opnieuw op met de aangepaste inhoud.

Door Torrin Berkovitch

Vergelijkbare artikelen

Wat is een sheet? :: Wat is vert zoeken Excel?
Handige links