Huis > W > Wat Betekent Stl?

Wat betekent STL?

STL staat voor 'stereolithografie', maar heeft meerdere backroniemen zoals Surface Tessellation Language of Standard Triangle Language. Een STL-bestand beschrijft alleen de oppervlaktegeometrie van een vorm, alsof deze betegeld is met vlakke driehoeken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Hoe maak je een STL file?

Doorgaans wordt een stl-bestand gemaakt door een 3D-model dat is ontworpen in 3D-modeleringssoftware te exporteren naar een stl-bestand. Omdat stl een oud en veelgebruikt bestandsformaat is, biedt vrijwel alle 3D-modeleringssosftware biedt ondersteuning voor stl. Dus, hoe stl-bestand openen? Programma's die een STL-bestand ondersteunen

  1. 3D Object Converter.
  2. CATIA.
  3. Geomagic Explorer.
  4. GOM Inspect.
  5. TurboCAD.

Je kunt ook vragen welke soorten bestanden heb je nodig om 3d te printen?

Om te kunnen 3D printen is een digitaal 3D model nodig. Dit bestand moet afkomstig zijn uit een 3D teken- of CAD-pakket, en worden opgeslagen als STL. Deze STL-files zijn direct geschikt om naar de printer te sturen. Wie kan er 3D printen? Als u een 3D object uit wilt laten printen, dan kunt u gebruik maken de services van 3D Fabriek. Het werkt vrij eenvoudig, het enige wat u hoeft te doen is uw 3D model te uploaden en wij printen het object in 3D uit. Vervolgens sturen wij uw 3D model per post naar u door.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent OKTA 403?

De server kan het verzoek van de client niet uitvoeren, maar de server kan het wel begrijpen. Dit betekent dat de server weet wat je wilt doen.

Wat zijn 3D bestanden?

Een 3D object kan je in de computer modelleren in veel verschillende programma's een hiervan in bijvoorbeeld fusion 360 van Autodesk. Wanneer je in dit programma je bestanden opslaat, staat hij dit op als een . f3d bestand. Dit bestandsformaat kan alleen geopend worden door hetzelfde programma, waar het in gemaakt is! Dus, hoe maak ik een ontwerp voor een 3d printer? Het maken van een 3D print begint dan ook met een 3D print ontwerpen. Hiervoor is speciale 3D printer software noodzakelijk. In deze 3D print software wordt een CAD model gemaakt van het te printen 3D object, waarna dit model geëxporteerd wordt naar een STL bestand.

Hoe duur is het om iets te laten 3D printen?

Wat kost 3D printen in Nederland? De prijs om 3D te printen is vanaf € 0,10 per cm3. Deze prijs wordt berekend op basis van boundingbox en we durven gerust te melden dat we momenteel de laagste prijs hanteren in Nederland. Dienovereenkomstig, hoeveel kost het om 3d te printen? Voor het printen van 20 huishoudelijke producten, verbruikt de gemiddelde 3D printer ongeveer 2,6 kwH aan energie. Dit komt uit op een kostprijs van zo'n anderhalve euro per geprint product, terwijl de winkelwaarde op maar liefst 42,25 euro ligt.

Hoe leer ik 3D printen?

Wie 3D modellen wil printen met een 3D printer zal deze modellen moeten voorbereiden met een software programma. Zogeheten slicer software. Slicer software zet de bestanden die je download, GCODE bestanden bijvoorbeeld, om naar bestanden die specifiek voor jouw printer, met de door jouw gekozen instellingen, zijn.

Door Stutsman

Vergelijkbare artikelen

Hoe 3D model maken? :: Wat is data prepareren?
Handige links