Huis > W > Wat Is Een Svg Document?

Wat is een SVG document?

Een SVG-bestand is een grafisch bestand dat een tweedimensionale grafische vectorindeling gebruikt die is gemaakt door het World Wide Web Consortium (W3C). Het beschrijft afbeeldingen met een tekstindeling die is gebaseerd op XML.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een JPG document?

Het bekendste bestandstype voor foto's is de JPG. Een gecomprimeerd formaat is een JPG. Het kan gecomprimeerd of geplet worden genoemd.

Trouwens, hoe open je een svg bestand?

Programma's die het bestand SVG openen

 1. Adobe Illustrator.
 2. Adobe Flash Player.
 3. Adobe InDesign.
 4. CorelDRAW.
 5. PaintShop Pro.
 6. DrawPlus.
Waarom SVG bestand? Voordelen van SVG-bestanden.

Anders dan rasterbestanden, die zijn opgebouwd met pixels, behouden vectorafbeeldingen zoals SVG's altijd hun resolutie, hoe groot of klein je ze ook maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken over kwaliteitsverlies bij gebruik in bepaalde browsers of wanneer je het formaat aanpast.

Vervolgens, hoe werkt svg?

SVG is een XML-opmaaktaal die gebruikt wordt om tweedimensionale vectorafbeeldingen te beschrijven. Dit betekent dat zo'n bestand alleen maar uit tekst bestand. De afbeelding wordt aan de hand van tekstuele gegevens opgebouwd, er komt geen pixel bij kijken. Hoe maak je een SVG? In een notendop werkt het zo:

 1. Open het logo / de afbeelding in Illustrator. Dit kan bijvoorbeeld een JPG of PNG bestand zijn.
 2. Trek het beeld met de hand over. Dit houdt in dat je elke vorm in de afbeelding natekent en opvult met een kleur.
 3. Sla het bestand op als SVG.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel woorden drive document?

Als je naar de winkel gaat.

Dit in overweging nemend, hoe kan ik een png bestand openen?

Programma's die het bestand PNG openen

 1. Microsoft Paint.
 2. Adobe Photoshop.
 3. Adobe Photoshop Elements.
 4. Adobe Illustrator.
 5. CorelDRAW.
 6. PaintShop Pro.
 7. ACDSee.
 8. Canvas.
Hoe werkt PNG? PNG – Portable Network Graphics

PNG staat voor Portable Network Graphics. Net zoals TIFF ondersteunt PNG 'lossless' datacompressie, wat inhoudt dat veel informatie behouden blijft wanneer je de afbeelding opslaat en opnieuw opent. PNG bestanden zijn uitermate geschikt voor gebruik op het internet.

Wat is een AI bestand?

Een AI bestand is een populair grafisch bestandstype waarin vector bestanden worden opgeslagen. Het belangrijkste kenmerk van een AI file is dat het onbeperkt vergroot en verkleind kan worden zonder kwaliteitsverlies. Wat is een SVG logo? Een Scalable Vector Graphic (SVG) is een uniek type afbeeldingsformaat. In tegenstelling tot andere varianten, zijn SVG's niet afhankelijk van unieke pixels om de afbeeldingen die u ziet te vormen. In plaats daarvan gebruiken ze 'vector'-gegevens.

Trouwens, wat is een vector?

Een vector bestand is een digitale, grafische afbeelding die je oneindig kunt verkleinen en vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Het bestand is namelijk niet opgebouwd uit pixels (kleine vierkantjes) maar uit lijnen.

Door Brahear

Vergelijkbare artikelen

Wat is een EPS bestand? :: Hoe maak je een SVG bestand?
Handige links