Huis > I > Is Het Gevaarlijk Om Je Telefoonnummer Te Geven?

Is het gevaarlijk om je telefoonnummer te geven?

Er gaat een nieuwe vorm van spam en oplichting rond op Facebook. Berichtjes waarin je vrienden vragen naar je telefoonnummer, kunnen vals zijn. In werkelijkheid kan het geven van je telefoonnummer veel geld kosten als je niet oppast.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan ik een inkomend telefoonnummer blokkeren?

U kunt het telefoonnummer op uw toestel blokkeren. U kunt het nummer blokkeren door erop te tikken. U kunt het pictogram met de gegevens of de cirkel eronder gebruiken. Het pictogram met de drie puntjes staat in de rechterbovenhoek.

Vervolgens, welk nummer niet terugbellen?

Neem nooit oproepen aan die beginnen met 0088 of +88. Bel ook nooit terug, dit kan je ontzettend veel geld kosten. Vaak krijg je dan een of andere commercial te horen of sta je heel lang in de wacht. Er zijn mensen die op deze manier honderden euro's zijn kwijtgeraakt. Bovendien, wat is 0900 0905? U heeft zojuist een toestel geregistreerd voor Rabobank online diensten. Herkent u dit niet? Bel dan de helpdesk: 0900-0905, vanuit buitenland +31 887 226 622.

Vervolgens, is mijn smartphone geinfecteerd?

Er is geen zekere manier om te weten of uw smartphone is geïnfecteerd met malware, maar er zijn enkele verklikkerlichten die kunnen wijzen op een infectie. Als uw telefoon plotseling langzamer is dan normaal, als er nieuwe en onbekende apps verschijnen, als u meer pop-upadvertenties ziet dan normaal, of als uw batterij sneller leegloopt dan normaal, kunnen dit allemaal tekenen zijn dat uw telefoon is geïnfecteerd. Als u bang bent dat uw telefoon is geïnfecteerd, kunt u een virusscan uitvoeren met een antivirus-app. Dienovereenkomstig, wat als je een virus hebt geopend? Als u een virus opent, wordt uw computer waarschijnlijk besmet met het virus. Het virus kan zich dan verspreiden naar andere computers, waardoor die ook besmet raken. Het virus kan ook bestanden verwijderen, programma's infecteren of zelfs de controle over uw computer overnemen.

Gerelateerde artikelen

Waarom is 5G gevaarlijk?

Er is geen bewijs dat het 5G-netwerk schadelijk is. Tot die conclusie is de Gezondheidsraad gekomen. De frequenties die de zendmasten uitzenden zijn al lange tijd in gebruik en hebben nooit negatieve gezondheidseffecten gehad.

Hoe lang blijft het virus in je lichaam?

Het kan per persoon verschillen hoe lang het duurt voordat je hersteld bent. Sommige mensen ervaren alleen verkoudheidsklachten en herstellen binnen enkele dagen, maar er zijn ook gevallen bekend van mensen die langdurig (vele weken) klachten blijven houden. Wat moet je doen als je mail is gehackt? Ze zijn op zoek naar manieren om je geld afhandig te maken of creditcardfraude te plegen. Hackers vallen bijvoorbeeld bedrijven aan die regelmatig geld overmaken via bankoverschrijving. Zodra een e-mailaccount is gehackt, kunnen zij ongeautoriseerd geld overschrijven.

Hoe hackers te werk gaan?

Een hacker onderneemt in de meeste gevallen niet direct actie. Wanneer zij eenmaal toegang hebben tot het apparaat laten zij een stukje software achter. Software die precies bijhoudt wat u allemaal doet. Zo kunnen zij na een bepaalde tijd terugzoeken in deze gegevens, zoals wachtwoorden en gebruikersnamen. Dienovereenkomstig, wat is pwned? Pwned is een Engelse term die wordt gebruikt om aan te geven dat iemand is overgenomen of dat er sprake is van een inbreuk op een computer of netwerk. Het kan ook worden gebruikt als een werkwoord, wat betekent dat iemand een computer of netwerk heeft overgenomen.

Hoe weet je of je gegevens zijn gelekt?

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt achterhalen of je data is gelekt. Als eerste kun je kijken of er ongewone activiteit is op je accounts. Heb je bijvoorbeeld ongewoon veel e-mails van onbekenden die je niet hebt aangevraagd? Dan is het mogelijk dat je e-mailadres is gelekt. Ook kun je kijken of er ergens online je persoonlijke informatie is verschenen, zoals je adres of telefoonnummer. Als je denkt dat je data is gelekt, kun je contact opnemen met de organisatie waar je data is opgeslagen, om te vragen of zij weten of er een lek is.

Door Cornall Alholm

Vergelijkbare artikelen

Wat is geen geheel getal? :: Kan je telefoon gehackt worden door een telefoontje?
Handige links