Huis > H > Hoe Werkt De Als Functie?

Hoe werkt de als functie?

De ALS functie in Excel voert een logische vergelijking tussen twee waarden uit. Het resultaat van de ALS functie (IF) is WAAR (TRUE) of ONWAAR (FALSE). We kunnen bijvoorbeeld testen of de waarde in cel B2 groter is dan de waarde in cel A2. Zo ja, dan is het resultaat WAAR, zo niet, dan is het resultaat ONWAAR.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Hoeveel voorwaarden kun je toevoegen in een als voorwaarden functie?

Met de functie ALS. VOORWAARDEN kunt u maximaal 127 verschillende voorwaarden testen. Wat zijn argumenten Excel? Argumenten. Argumenten kunnen bestaan uit getallen, tekst, logische waarden zoals WAAR of ONWAAR, matrices, foutwaarden zoals #N/B of celverwijzingen. Het opgegeven argument moet een geldige waarde voor dit argument opleveren. U kunt ook constanten, formules of andere functies als argumenten gebruiken.

Vervolgens, welke formule gebruiken in excel?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste formule in Excel afhangt van de specifieke gegevens en het gewenste resultaat. Enkele veelgebruikte formules in Excel zijn echter de functies SUM, AVERAGE en COUNT. Hoe maak je een getal absoluut in Excel? Er zijn een paar verschillende manieren om een getal absoluut te maken in Excel. Eén manier is om de ABS-functie te gebruiken. ABS geeft de absolute waarde van een getal. Dus als je een getal hebt in cel A1, kun je de ABS-functie als volgt gebruiken:
=ABS(A1)
Dit geeft de absolute waarde van het getal in cel A1.
Een andere manier om een getal absoluut te maken is door een absolute celverwijzing te gebruiken. Een absolute celverwijzing heeft een teken voor de kolomverwijzing en/of de rijverwijzing. Dus als u cel A1 absoluut wilt verwijzen, gebruikt u een celverwijzing als deze:
=1
Dit zal altijd verwijzen naar cel A1, ongeacht waar u de formule kopieert of verplaatst.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Men kan zich ook afvragen: is gelijk of groter dan excel?



VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1
Hoeveel als functies in Excel? Opmerkingen. Hoewel u in Excel wel 64 verschillende ALS-functies kunt nesten, is dit beslist niet aan te raden.

Mensen vragen ook: hoe vul ik automatisch andere cellen in bij het selecteren van waarden in de vervolgkeuzelijst van excel?

Gegevens in werkbladcellen automatisch doorvoeren

  1. Selecteer een of meer cellen die u wilt gebruiken als basis om andere cellen te vullen. Voor een reeks zoals 1, 2, 3, 4, 5... typt u 1 en 2 in de eerste twee cellen.
  2. Sleep de vulgreep .
  3. Klik indien nodig op Opties voor automatisch doorvoeren. en kies de gewenste optie.
Welke van onderstaande functies geeft het totaal van de waardes die aan een bepaald criterium voldoen? De functie SUMIF geeft het totaal van de waarden die voldoen aan een bepaalde criteria.

Wat is een niet functie?

Een niet-functie is een functie die niet kan worden afgeleid van een andere functie. Een niet-functie kan niet worden gebruikt om een andere functie te berekenen.

Door Cara

Vergelijkbare artikelen

Welke lampjes moeten branden op glasvezel? :: Hoeveel Pokémon 1e generatie?
Handige links