Huis > W > Wat Is 1 Gigabit?

Wat is 1 gigabit?

1 Gigabit glasvezel internet refereert aan de snelheid van het internet. Met 1 Gigabit glasvezel internet is de up- en downloadsnelheid 1 Gigabit per seconde (1000 Mbit/s). Dit is maar liefst tien keer zo snel als het Nederlandse gemiddelde van 100 Mbit/s.

Lees verder

Hoe snel is gigabit Ethernet?

Wat is 1 gigabit internet

Met 1 gigabit internet is de downloadsnelheid 1 gigabit per seconde. Oftewel: 1000 Mbit glasvezelinternet per seconde.
Trouwens, is gigabit beschikbaar? We maken namelijk als eerste provider 1 Gbit/s beschikbaar in heel Nederland. Hierdoor is je netwerk beter dan ooit. We doen dit regio voor regio, zonder dat we nieuwe kabels hoeven te leggen en zonder te graven. Al meer dan 5,4 miljoen huishoudens zijn aangesloten op downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s.

Is GigaNet beschikbaar?

GigaNet is niet beschikbaar. Hoeveel data is 1 GB? Er zijn 8.000.000.000.000.000 bytes in 1 gigabyte.

En nog een vraag, hoeveel mb is 1gbit?

1000 MB is gelijk aan 1GB (GigaByte). Een GB is dus duizend keer groter dan één MB. Wanneer providers een 5GB databundel aanbieden, krijg je dus omgerekend 5000MB. Dit in overweging nemend, heeft sneller internet zin? Ben je een fervent gamer of verstuur je regelmatig grote bestanden? Als je internet alleen gebruikt voor informatie en bijvoorbeeld internetbankieren, dan is de minimale internetsnelheid – vaak 50 Mbit/s – voldoende. Ga je ook series kijken via Netflix, dan heb je een sneller abonnement nodig.

Mensen vragen ook: waarom 1000 mbps?

Liefst tien keer zo veel als het Nederlandse gemiddelde van 100 Mbps. Door deze hogere snelheid kan je bijvoorbeeld met het hele gezin tegelijkertijd in hoge kwaliteit Netflix kijken, games spelen of bestanden downloaden. Internet met een snelheid van meer dan 1 Gbps werkt niet zomaar altijd op elke kabel. Wat is 1000 Mbps? 1000 Mbps is een snelheid van 1000 Megabits per seconde.

Vervolgens, is giganet van ziggo glasvezel?

Ziggo's Giganet is niet alleen draadloos, maar ook glasvezel. Dit betekent dat het een veel snellere en betere verbinding heeft dan normale kabel- of ADSL-verbindingen.

Door Sissel Bertog

Vergelijkbare artikelen

Welke internetsnelheid heb ik nodig Consumentenbond? :: Hoe maak je een GIF op macbook?
Handige links