Huis > H > Hoe Werkt Een Smtp Server?

Hoe werkt een SMTP server?

Wat is SMTP? SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) is een relatief simpel, tekstgebaseerd protocol om e-mails te kunnen verzenden. Door eerst de afzender van het bericht te specificeren, gevolgd door de ontvanger(s), verzendgegevens en inhoud van een bericht, weet de e-mailclient wat het moet doen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Waar vind ik de instellingen van mijn email?

Uw e-mailinstellingen bijwerken of wijzigen vanuit Mail in het Configuratiescherm

  1. Open het configuratiescherm.
  2. Zoek in het Configuratiescherm naar het pictogram E-mail en open het.
  3. Klik in het venster E-mailconfiguratie - Outlook op E-mailaccounts...
Welke poort voor SMTP server? Poort 25: Dit betreft de standaard poort voor SMTP, deze poort is onbeveiligd en dus niet versleuteld. Poort 465: Deze poort is geschikt voor een beveiligde SSL verbinding en daarom ook versleuteld. Poort 587: Deze poort is geschikt voor een beveiligde TLS verbinding.

Wat dit betreft, hoe vind ik mijn imap server?

Er zijn een paar manieren om uw IMAP-server te vinden. Eén manier is om contact op te nemen met uw e-mail service provider en hen te vragen naar het serveradres. Een andere manier is om in de instellingen van uw e-mailprogramma te kijken. Ga bijvoorbeeld in de Mail-app op een Mac naar Voorkeuren > Accounts > Selecteer uw account > Accountinformatie > Inkomende mailserver. Dienovereenkomstig, welke imap server? Er is niet één "IMAP-server" maar eerder een aantal verschillende servers die het IMAP-protocol ondersteunen. Enkele van de meer populaire IMAP-servers zijn Microsoft Exchange, Dovecot en Courier.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Wat is SMTP wachtwoord Ziggo?

Als je een eigen e-mailserver of e-maildomein gebruikt dan kun je de SMTP-server van Ziggo instellen om e-mail te verzenden. Je hebt wel de inloggegevens van een e-mailadres van Ziggo nodig voor de gebruikersnaam en wachtwoord bij het aanmelden bij de SMTP-server. Wat betekent port 587? Poort 25 is de poort waarmee e-mailberichten via het internet worden verstuurd. Deze wordt door sommige providers geblokkeerd uit security-overwegingen. Poort 587 is een alternatieve poort die kan worden ingesteld.

En nog een vraag, wat is poort 587?

Poort 587 wordt gebruikt om vanuit de client e-mails bij de mailserver af te leveren, hier een MSA (mail submission agent) genoemd. Mensen vragen ook: kan geen verbinding maken met de smtp server probeer een andere poort? Mensen vragen ook: kan niet verbinden met smtp-server probeer een andere poort?
De meeste e-mailprogramma's gebruiken poort 25 voor het verzenden van e-mail via een SMTP-server. Soms is echter poort 25 geblokkeerd door een firewall of internetprovider. In dat geval kun je poort 587 proberen. Als dat ook niet werkt, neem dan contact op met je provider om te vragen welke poorten ze voor SMTP gebruiken.

Kan geen mails ontvangen en versturen Outlook?

Er zijn een aantal dingen die je kunt proberen als je geen e-mail kunt ontvangen of verzenden in Outlook. Allereerst, controleer of je internetverbinding werkt. Als je een Wi-Fi-verbinding gebruikt, probeer dan een andere Wi-Fi-verbinding of een Ethernet-kabel. Als dat niet werkt, moet je je e-mailprovider bellen om te controleren of je e-mailaccount is geactiveerd. Soms moet je je e-mailaccount opnieuw instellen om de wijzigingen door te voeren.

Door Langley Luhr

Vergelijkbare artikelen

Hoe beheer je je Google account? :: Hoe mail synchroniseren Outlook?
Handige links