Huis > W > Wat Is Een Passieve Subwoofer?

Wat is een passieve subwoofer?

Passieve subwoofers zijn luidsprekers (luidsprekerboxen) zonder ingebouwde versterker. Ze worden aangestuurd door de receiver of versterker met een luidsprekeraansluiting speciaal voor de subwoofer. De versterker voor de subwoofer zit dus bij de andere versterkers (voor de andere speakers).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke stekker voor subwoofer?

De mannelijke tulp stekker zit aan beide uiteinden. Het ziet eruit als een normale tulpaansluiting. Via deze aansluiting wordt het signaal naar de sub gevoerd.

Hoeveel vermogen subwoofer?

In principe geldt: hoe groter je woonkamer,hoe meer lage tonen de subwoofer moet kunnen produceren. Een subwoofer die in eengrote ruimte zijn geluid moet produceren, heeft ook een groter vermogen nodig. Ditvermogen wordt gemeten in Watt. De meeste subwoofers beginnen bij 50 watt. Trouwens, hoe moet je een versterker aansluiten in de auto? De meeste versterkers hebben een High-input en een Low-input. Heb je een autoradio zonder speciale uitgangen (tulp) dan kun je de gewone speakeruitgang gebruiken voor de High-input. Heb je wel speciale uitgangen op je autoradio zoals SUB of AMP (tulp) dan kun je de Low-input gebruiken van de (eind)versterker.

Wat dit betreft, welke underseat subwoofer?

Er zijn veel subwoofers voor onder de stoel op de markt, zodat het moeilijk is een specifiek model aan te bevelen. Enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een subwoofer voor onder de stoel zijn vermogen, frequentierespons en grootte. Bovendien is het belangrijk om na te gaan hoe de subwoofer wordt geïnstalleerd en welke ruimte ervoor beschikbaar is. Kan in elke auto een subwoofer? Een subwoofer is een type luidspreker dat ontworpen is om laagfrequent geluid weer te geven, meestal onder ongeveer 80 Hz. Subwoofers worden vaak gebruikt in combinatie met gewone luidsprekers om een voller, evenwichtiger geluid te creëren. Hoewel technisch gezien in elke auto een subwoofer kan worden geïnstalleerd, zijn sommige auto's beter geschikt voor subwoofers dan andere. Auto's met veel kofferbakruimte werken meestal goed met subwoofers, omdat daar doorgaans meer ruimte is voor de subwooferbehuizing. Bovendien kunnen auto's met een grotere bodemvrijheid de installatie van een subwoofer vergemakkelijken, omdat de behuizing dichter bij de grond kan worden gemonteerd.

Gerelateerde artikelen

Wat is subwoofer pre out?

Wanneer een versterker niet genoeg vermogen heeft om een sub aan te sturen, is een actieve subwoofer een redder in nood. De voorversterkeruitgang van de receiver wordt gebruikt om een actieve subwoofer aan te sluiten. De ontvanger heeft één kabel.

Kun je een subwoofer aansluiten zonder versterker?

Subwoofer zonder versterker ?? Die kan je niet zomaar aansluiten op je radio 5. Daar moet een versterker tussen. Dus achter je bestaande radio moet een versterker aangesloten worden met daarachter je speakers (4 maal) en de uitgang voor een subwoofer. Dus, wat is een lfe aansluiting? Voor het aansluiten van een subwoofer zijn er twee mogelijke opties. Allereerst is de LFE-ingang (een enkele kabel) de meest gebruikte optie omdat elke surround receiver in de markt een mogelijkheid heeft om LFE aan te sluiten en tevens heeft elke subwoofer die tegenwoordig wordt geproduceerd ook een LFE-ingang.

Dus, hoe sluit je een subwoofer aan op tv?

Sluit de draadloze transceiver aan op de USB-poort van het tv-toestel. [Hoofdtelefoon/Audio uit] wordt automatisch ingesteld op [Subwoofer]. Zet de draadloze subwoofer op de gewenste positie en sluit deze aan op de netvoeding. Wij raden u aan de draadloze subwoofer zo dicht mogelijk bij het tv-toestel te plaatsen. Welke frequentie subwoofer? De juiste subwooferfrequentie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer, het aantal muren, het soort muziek dat je luistert en je persoonlijke voorkeuren. Een goede richtlijn is om te beginnen met een subwooferfrequentie tussen de 40 en 80 Hz. Als je kamer klein is of je muziek vooral hoge tonen bevat, kun je ervoor kiezen om een subwoofer met een hogere frequentie te kopen. Als je kamer groot is of je muziek vooral lage tonen bevat, kun je ervoor kiezen om een subwoofer met een lagere frequentie te kopen.

Bovendien, wat is de fase knop op een subwoofer?

De fase-knop op een subwoofer bepaalt de mate waarin de subwoofer gelijk loopt met het geluid dat door de luidsprekers wordt uitgestraald. Hoe meer de subwoofer in fase is met het geluid, hoe beter het geluid zal klinken. Als de subwoofer niet in fase is met het geluid, zal het geluid dof klinken.

Door Sedlik Yannucci

Vergelijkbare artikelen

Wat is de beste Samsung Galaxy tablet? :: Wat kost een subwoofer?
Handige links