Huis > W > Wat Doet Een Trojaans Paard Virus?

Wat doet een Trojaans paard virus?

Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Wat doet een malware?

Malware is een samenstelling van 'malicious' en 'software', oftewel kwaadaardige software. Het gaat om een stuk code dat is geschreven met het doel om gegevens, netwerken of hosts te stelen, beschadigen of verstoren. Meestal wordt malware gemaakt door (groepen) hackers om geld te verdienen. Wat betekent een ransomware? Ransomware is schadelijke software, of malware, die computers en bestanden gijzelt. Vandaar de Nederlandse naam 'gijzelsoftware'. Criminelen blokkeren of versleutelen je computers, bestanden, of soms zelfs hele netwerken, en geven die pas weer vrij als je losgeld betaalt.

Hoe ontstaat ransomware?

Er zijn een paar manieren waarop ransomware kan ontstaan, maar de meest voorkomende is via phishing e-mails. Phishing is wanneer een hacker een e-mail stuurt die lijkt te komen van een legitieme bron, maar in werkelijkheid een zwendel is. Vaak zit er een link of bijlage bij die, wanneer erop geklikt wordt, de ransomware op de computer van het slachtoffer downloadt. Andere manieren waarop ransomware kan ontstaan zijn via drive-by downloads of geïnfecteerde websites. Drive-by downloads vinden plaats wanneer een slachtoffer een geïnfecteerde website bezoekt en de kwaadaardige code automatisch wordt gedownload en uitgevoerd op zijn computer. Geïnfecteerde websites zijn meestal legitieme websites die zijn gehackt en waar kwaadaardige code in is geïnjecteerd. Wanneer een slachtoffer de website bezoekt, zal de code automatisch de ransomware downloaden en uitvoeren op zijn computer. Hoe verwijder je malware Mac? Er zijn een paar verschillende manieren om malware van uw Mac te verwijderen. Eén manier is het gebruik van een malwareverwijderingstool, zoals Malwarebytes. Dit zal uw computer scannen op schadelijke software en deze verwijderen.
Een andere manier om malware te verwijderen is door de bestanden handmatig van uw computer te verwijderen. Dit kan lastig zijn, omdat u moet bepalen welke bestanden kwaadaardig zijn en welke niet. Als u niet zeker bent, kunt u dit het beste overlaten aan een professional.
Tot slot kunt u ook proberen een virusscanner te gebruiken om de malware te verwijderen. Deze zal uw computer scannen op eventuele virussen en deze verwijderen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle virusscanners effectief zijn tegen alle soorten malware.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Hoe kom je van een virus af op je telefoon?

Om virussen te detecteren en om deze van uw telefoon te verwijderen heeft u antivirus voor Android nodig, zoals F‑Secure SAFE. Antivirussoftware verwijdert Android-virussen van uw telefoon. Ook worden nieuwe virusinfecties op uw telefoon geblokkeerd. En nog een vraag, hoe kun je zien dat je een virus hebt? Aanwijzingen dat je computer geïnfecteerd kan zijn

Je ziet - bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet - constant pop-ups in beeld waar je niet om gevraagd hebt. Je krijgt vreemde meldingen te zien. Je firewall of virusscanner wordt soms automatisch uitgeschakeld. Je harde schijf is (voor een deel) gewist.

Je kunt ook vragen hoe weet je of je een virus op je telefoon hebt?

Je kunt malware op je telefoon opsporen met antivirus-apps. Goede gratis varianten die dat doen zijn de apps van AVG, Kaspersky, Avast en Bitdefender. Deze scannen je telefoon op verdachte apps en programma's. Is Malwarebytes gratis? Ja, Malwarebytes is gratis. Het is een anti-malwareprogramma dat beschikbaar is voor Windows, macOS en Android. Het helpt bij het verwijderen van virussen, spyware, ransomware en andere malware van je computer of apparaat.

Hoe krijg je malware op je pc?

Malware wordt meestal op uw pc geplaatst door kwaadwillende software die u toestaat om toegang tot uw pc te krijgen en dan uw bestanden te downloaden of te wijzigen. Soms wordt malware ook gebundeld met andere toepassingen die u downloadt van het internet.

Door Beatriz Dwinell

Vergelijkbare artikelen

Hoe heet een logo zonder achtergrond? :: Is adware cleaner veilig?
Handige links