Huis > W > Wat Is Het Oneindige Getal?

Wat is het oneindige getal?

Het meest simpele systeem is de Natuurlijke getallen (0,1,2,3,4,...) maar die kunnen we uitbreiden tot Gehele getallen, Breuken, Reële getallen, Complexe getallen..... Maar in geen enkel getallensysteem bestaat er het getal "oneindig".

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een hexadecimaal getal?

De getallen behoren tot het zestiende getallenstelsel. De letters A tot en met F zijn toegevoegd. In het gewone decimale getallenstelsel zijn 6 letters toegevoegd. A wordt in dit voorbeeld voorgesteld door 10.

Dit in overweging nemend, hoe ver kun je tellen?

Er is (letterlijk) geen getal zo groot of je kunt er niet één bij optellen. Het getal dat je dan krijgt, daar kun je ook weer één bij optellen. Je kunt bij ELK getal één optellen. Hoe groot het getal ook is. Dus, hoeveel nullen heeft een ziljard? Hoeveel nullen heeft een Biljard: Biljard = 1 met 15 nullen.

Wat is de macht van 10?

De macht van 10 is een wiskundig begrip dat verwijst naar het getal 10 vermenigvuldigd met zichzelf een bepaald aantal keren. Bijvoorbeeld, 10 tot de macht 2 is 10 vermenigvuldigd met zichzelf 2 keer, of 100. En 10 tot de macht 3 is 10 vermenigvuldigd met zichzelf 3 keer, of 1000. Trouwens, hoeveel nullen heeft een googolplex? Een googolplex heeft een googol (10^100) nullen.

Gerelateerde artikelen

Hoe getal omzetten naar tekst?

De cellen van het celbereik bevatten de getallen die u als tekst wilt opmaken. Selecteren tussen cellen of een bereik. Klik op de pijl naast het vak Nummeropmaak om naar het tabblad Begin te gaan.

Hoe schrijf je 1.5 miljoen?

Als je getallen in letters schrijft, heet dat een telwoord. Telwoorden schrijf je zo veel mogelijk aan elkaar. Maar na duizend komt een spatie, en de getallen miljoen, miljard, biljoen, biljard enzovoort, schrijf je altijd als aparte woorden. Men kan zich ook afvragen: is 19 een natuurlijk getal? De natuurlijke getallen zijn de getallen waar we mee tellen. Meestal beginnen we te tellen met 1, maar vaak wordt ook 0 tot de natuurlijke getallen gerekend. In ieder geval is er een kleinste natuurlijk getal (1 of 0), en bij elk natuurlijk getal een opvolger. Zo is 2 de opvolger van 1, en 7 de opvolger van 6.

Hoe groot is een Googleplex?

Een googolplex is een 1 met googol nullen: een 1 met een 1 met 100 nullen. De macht van 10 (de exponent) bepaalt het aantal nullen. 1·10100 is dan dus een 1 met 100 nullen. Wat betekent googol? Een googol is een 1 met 100 nullen achter zich. Het woord is afgeleid van het getal 10^100, dat door de wiskundige Edward Kasner in 1938 werd bedacht.

Hoe heet het hoogste getal van de wereld?

De hoogste nummer in de wereld wordt het duizendmiljoenste genoemd. Het is een oneindig getal.

Door Cacilia

Vergelijkbare artikelen

Wie is de grootste Influencer van Nederland? :: Hoe heet 1000000000000000000?
Handige links