Huis > W > Wat Is Er In De Jannah?

Wat is er in de Jannah?

Al-Djannah (Arabisch: جنّة) (letterlijk tuin) is het islamitische equivalent van het paradijs. Volgens de Koran werd dit gecreëerd voor Adam en zijn vrouw (Soera 7:19). Daarnaast is dit na de dag des oordeels de bestemming van de gelovigen die goed hebben geleefd.

Lees verder

Bovendien, wat moet je doen om in de hemel te komen islam?

Volgens de islam passeert iedereen een brug die over het vuur van de hel leidt naar de ingang van de hemel. Voor de gelovigen is de brug vlak en breed en daardoor eenvoudig over te steken, terwijl voor de zondaars de brug zo smal als een haar en zo scherp als een zwaard zal zijn. Wat is de sleutel van het paradijs? '"Waarlijk, de sleutel tot het paradijs is 'Laa ilaaha illa-laah'." Een groep geleerden heeft gezegd dat hiermee bedoeld wordt dat Laa-ilaaha illa-laah' een reden is om het paradijs te betreden, een redding is van het hellevuur en een gevolg is van de totstandkoming van deze (zaken).

Hoeveel graden zijn er in het paradijs?

Er zijn 360 graden in het paradijs. Wat betekent Allahierahmoe? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Afhankelijk van welke interpretatie van de Koran je volgt, kan het woord "Allahierahmoe" van alles betekenen, van "God is het meest genadig" tot "God is het meest weldadig".

En nog een vraag, wat is het paradijs?

paradijs - De plaats of toestand van perfecte vrijheid, vrede, onschuld en overvloed, vaak gebruikt voor de oorspronkelijke toestand van de mens en een toekomstige paradijselijke wereld. Trouwens, wat gebeurt er als je naar de hemel gaat? Omdat onze werken en verlangens verschillen, bestaat de hemel uit verschillende koninkrijken, of graden van heerlijkheid. Onze hemelse Vader en Jezus wonen in het celestiale koninkrijk. Wie volgens Jezus' leringen leeft en door zijn offer van zonde wordt gereinigd, gaat daar naartoe.

Trouwens, wat is het hiernamaals?

In religieuze zin: een volgend leven; de dood. Het woord is een combinatie van de woorden 'hier', 'na' en 'maal'. De oorspronkelijke betekenis van 'maal' is tijd. Die betekenis heeft het hier behouden zodat 'hiernamaals' eigenlijk betekent: 'na deze tijd'. Welke 3 vragen krijg je in het graf? De drie vragen die je in het graf krijgt, zijn:
1. Hoe heb ik geleefd?
2. Hoe heb ik anderen behandeld?
3. Wat heb ik nagelaten?

Dienovereenkomstig, wat gaat er gebeuren op de dag des oordeels?

Volgens de Bijbel zal er op de laatste dag een oordeel komen over alle mensen die ooit hebben geleefd. Iedereen zal dan voor God moeten verschijnen en rekenschap afleggen voor zijn of haar leven. God zal ons dan oordelen op basis van onze daden. Als we goed geleefd hebben, zullen we voor eeuwig in Zijn hemelse rijk mogen wonen. Als we echter slecht geleefd hebben, zullen we voor eeuwig in de hel verdoemd worden.

Door Virgilia

Wat moet je zeggen als iemand je condoleert? :: Waar zie je geblokkeerde bellers?
Handige links