Huis > H > Hoe Moet Je Afronden?

Hoe moet je afronden?

Bij het afronden kijk je naar het tweede getal achter de komma en kijk je of deze 5 of hoger is of lager. Bij 5 of hoger rond je het tweede getal achter de komma naar boven af, bij 4 of lager rond je het getal naar beneden af. Zo wordt 5,24 afgerond op één decimaal 5,2 en 5,25 afgerond op één decimaal 5,3.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Hoe rond je af op 2 decimalen in Excel?

Formule afronden op 2 decimalen

  1. In cel F9 willen we de uitkomst afronden op 2 decimalen.
  2. In dit geval kunnen we de formule uit F8 kopiëren naar cel F9 en alleen het aantal decimalen veranderen.
  3. Het resultaat is de formule: =AFRONDEN(D9/E9;2)
Daarvan, hoe rond je af op een heel getal? Afronden op een heel getal betekent geen cijfers meer achter de komma.
  1. 8,7 wordt 9 want een 7 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent het cijfer ervoor met 1 ophogen.
  2. 6,45 wordt 6 want een 4 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent dat er niets verandert aan het cijfer ervoor.

Hoe kan ik in Excel de uitkomst van een formule afronden op gehele getallen?

Om het resultaat van een formule af te ronden naar gehele getallen in Excel, kunt u de functie ROUND gebruiken. De functie ROUND heeft twee argumenten: het getal dat moet worden afgerond en het aantal cijfers waarnaar moet worden afgerond. Om af te ronden op gehele getallen gebruikt u 0 voor het tweede argument. Als u bijvoorbeeld een formule in cel A1 hebt die de waarde 3,14 oplevert, kunt u de volgende formule gebruiken om die waarde af te ronden op 3:
=ROUND(A1,0) Hoe moet je afronden op 1 decimaal? De eenvoudigste manier om af te ronden op 1 decimaal is door gewoon alle cijfers achter de eerste decimaal weg te laten. Als een getal bijvoorbeeld 3,14159 is, geeft afronden op 1 decimaal het getal 3,1. Een andere manier om af te ronden op 1 decimaal is door te kijken naar het cijfer achter de eerste decimaal en te beslissen of er naar boven of naar beneden moet worden afgerond. Als het cijfer 5 of hoger is, moet het getal naar boven worden afgerond. Als een getal bijvoorbeeld 3,15 is, geeft afronden op 1 decimaal het getal 3,2. Als het cijfer 4 of lager is, moet het getal naar beneden worden afgerond. Als een getal bijvoorbeeld 3,14 is, geeft afronding op 1 decimaal het getal 3,1.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe rond je 5 45 af?

Vuistregels. Als je wilt afronden op n decimalen, moet je kijken naar het eerstvolgende decimaal (n + 1). Als dit getal een 4 of lager is, rond je af naar beneden. Als dit getal een 5 of hoger is, rond je af naar boven. Daarvan, hoe wordt een 6 5 afgerond? Wanneer het eerste getal achter de komma een vier of lager is, wordt het cijfer naar beneden afgerond. Wanneer het eerste getal achter de komma een vijf of hoger is, wordt het cijfer naar boven afgerond. Het eindcijfer is (afgerond naar een geheel getal) 5.

Je kunt ook vragen wat is afronden op hele euro's?

Leg uit dat wanneer je een kommabedrag afrond op hele euro's je een heel bedrag gaat maken van een kommabedrag. Dus €1,75 wordt bijvoorbeeld €2. Bij bedragen waarin achter de komma 50 cent of meer staat wordt het bedrag naar boven afgerond. Hoeveel cijfers achter de komma? Wanneer je een getal afrondt naar een bepaalde hoeveelheid decimalen, gebruik je de volgende methode:
1. Kijk naar het cijfer naast de laatste decimalen die je wilt behouden.
2. Als het cijfer 5 of hoger is, rond dan het getal af naar boven. Als het cijfer 4 of lager is, rond dan het getal af naar beneden.
Voorbeeld:
Stel je hebt het getal 3,14159 en je wilt het afronden naar twee decimalen. Dan kijk je naar het cijfer naast de laatste twee decimalen, in dit geval het cijfer 1. Omdat 1 kleiner is dan 5, rond je 3,14159 af naar beneden naar 3,14.

Wat is afronden op een honderdtal?

"Ronden naar de dichtstbijzijnde honderd" betekent dat je een getal afrondt naar de dichtstbijzijnde honderdtal. Als het getal bijvoorbeeld 122 is, dan wordt het afgerond naar 100. Als het getal 137 is, wordt het afgerond naar 200.

Door Laural

Vergelijkbare artikelen

Waar staat de K voor in 1000? :: Hoe bereken je de 5 5 regel?
Handige links