Huis > H > Hoe Lig Je In Een Graf?

Hoe lig je in een graf?

Hier zijn geen wettelijke regels voor. Een kist mag in alle houdingen in een graf: horizontaal, verticaal, op een zijde, ondersteboven en ook, zoals in uw geval, achterstevoren. Op begraafplaatsen waar gewoonlijk 'achterstevoren' wordt begraven, staat dit ook niet in de reglementen.

Lees verder

Kan graf niet vinden?

Zoek naar de beheerder van de begraafplaats als je het graf nog steeds niet kunt vinden. De beheerder van de begraafplaats is verantwoordelijk voor het toezicht op het terrein. Naast het algemeen onderhoud houdt de beheerder ook alle begrafenissen bij. Dus, wie ligt er op het kerkhof? Er is geen officiƫle centrale landelijke registratie van wie op welke begraafplaats waar begraven is. Wel moet elke begraafplaats zelf goed registeren wie waar begraven is. Die gegevens zijn openbaar zodat men verplicht is om ze aan iedereen te verstrekken die er naar vraagt.

Dienovereenkomstig, waar ligt mijn vader begraven?

Uw vader is waarschijnlijk begraven op het dichtstbijzijnde kerkhof bij de plaats waar hij is overleden. Als u niet zeker bent van de exacte locatie, kunt u contact opnemen met de begrafenisondernemer die zijn zaken regelde of rechtstreeks met de begraafplaats. Als u zijn graf nog steeds niet kunt vinden, kunt u proberen te zoeken in online rouwadvertenties of overlijdensberichten. Waar blijven de resten van geruimde graven? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de resten van geruimde graven naar verschillende plaatsen kunnen worden overgebracht. Enkele veel voorkomende plaatsen waar de resten van geruimde graven kunnen worden overgebracht zijn begraafplaatsen, gedenktuinen of zelfs terug naar de oorspronkelijke begraafplaats.

En nog een vraag, hoe lang blijf je in een graf?

Grafrecht algemeen graf

De tijd dat iemand in een algemeen graf ligt, is vaak 10 jaar. Dat is gelijk aan de minimale periode van grafrust. Langer, bijvoorbeeld 15 of 20 jaar, is soms ook mogelijk, maar dat is afhankelijk van de begraafplaats. Na die periode kan de houder van de begraafplaats de rustplaats ruimen.
Hoe kom je erachter waar iemand begraven ligt? Zulke sites zijn bijvoorbeeld www.online-begraafplaatsen.nl en graftombe.nl. Er zijn ook begraafplaatsen waar men op de eigen site kan zoeken wie daar begraven zijn. Dat kunnen soms lijsten van begraven personen zijn, maar soms ook interactieve systemen waar men op naam kan zoeken.

Hoe kun je er achter komen of iemand is overleden?

Iedereen is opgenomen in de burgerlijke stand, tegenwoordig de Basisregistratie Personen (BRP) geheten. U zou eens bij een gemeente kunnen vragen of men weet of en hoe u via de BRP te weten zou kunnen komen of uw vader nog leeft. Men kan zich ook afvragen: waar is mijn moeder begraven? Je moeder is waarschijnlijk begraven op een begraafplaats. De begraafplaats ligt waarschijnlijk in de stad of gemeente waar ze is overleden. Als u de exacte locatie van de begraafplaats niet weet, kunt u online zoeken naar de website van de stad of gemeente. Als je de website hebt gevonden, zoek dan naar een sectie over begraafplaatsen of begrafenissen.

Hoe lang mag een graf blijven liggen in Belgie?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het van een aantal factoren kan afhangen, zoals het soort graf, de locatie van het graf en de voorschriften van de betreffende begraafplaats. In het algemeen kan een graf in Belgiƫ echter tot 30 jaar onbeheerd worden gelaten, waarna het door de begraafplaats kan worden geruimd.

Door Carie

Wat is het verschil tussen een begraafplaats en een kerkhof? :: Waar is mijn oma begraven?
Handige links