Huis > H > Hoe Zet Je Een Nas Op?

Hoe zet je een NAS op?

Stap 2: installeer het besturingssysteem

  1. Sluit de meegeleverde stroomkabel aan op de voedingspoort van de NAS en steek de stekker in het stopcontact.
  2. Verbind de NAS via een netwerkkabel met je router.
  3. Zet de NAS aan.
  4. Wacht tot je een pieptoon hoort.
  5. Ga naar de Synology website en download de Synology Assistant software.

Lees verder

Waar moet ik mijn NAS plaatsen?

Ik zou hem in de meterkast plaatsen. Als er brand is, hoef je alleen je nas server weg zien te halen. Meterkast is ook meestal bij de voordeur :). Ik heb de nas server ook met extra router (voor snelheid) bij de meterkast. Wat is de beste NAS voor thuis? De Synology DS218play is na ons uitgebreide onderzoek uitgeroepen tot de best gekozen NAS. Deze NAS heeft een theoretische opslagcapaciteit van 24 TB en is voorzien van 2 sleuven, 4K videotranscodering en krachtige 1.4 Ghz quad-core processor. Deze NAS heeft dan ook een beoordeling van 9,8/10 gekregen.

Wat is de gemiddelde levensduur van een NAS?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder het merk en model van de NAS, de omgeving waarin hij wordt opgeslagen en hoe vaak hij wordt gebruikt. Over het algemeen heeft een NAS echter een levensduur van ongeveer 5-10 jaar. Hoe vind ik mijn NAS op mijn netwerk? Er zijn een paar manieren om uw NAS op uw netwerk te vinden. De eerste is om de webinterface van uw router te controleren. De meeste routers hebben een webinterface die u kunt openen door het IP-adres van de router in een webbrowser te typen. Zodra u bent aangemeld bij de webinterface van de router, zoekt u naar een sectie met een lijst van alle apparaten die op de router zijn aangesloten. Dit gedeelte heet meestal "Aangesloten apparaten" of "Aangesloten apparaten". Als u uw NAS in dit gedeelte ziet staan, wordt meestal het IP-adres, MAC-adres en de hostnaam van de NAS weergegeven.
Een andere manier om uw NAS op uw netwerk te vinden is door de opdracht "ping" te gebruiken. Open hiervoor een opdrachtprompt of terminalvenster en typ "ping [nas ip-adres]". Dit stuurt een ping-pakket naar de NAS en als de NAS zich in uw netwerk bevindt, zou u een reactie van de NAS moeten zien.
Als u nog steeds problemen hebt om uw NAS op uw netwerk te vinden, kunt u proberen een netwerkscanner zoals Nmap te gebruiken. Om Nmap te gebruiken, opent u een opdrachtprompt of terminalvenster en typt u "nmap -sP [netwerkadres]". Hiermee wordt uw netwerk gescand op apparaten en wordt uw NAS weergegeven als deze zich in het netwerk bevindt.

En nog een vraag, hoe kan ik mijn nas benaderen?

Open http://find.synology.com in een internetbrowser om de gebruikersinterface van de NAS te openen. Bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Firefox of Internet explorer. Doe dit op een computer die met hetzelfde netwerk verbonden is. Vervolgens, hoeveel geheugen heb ik nodig nas? Opslag Een NAS is een opslagapparaat en bij elk opslagapparaat is het belangrijk hoeveel bestanden er op kunnen. Als u van plan bent om grote bestanden op te slaan, bijvoorbeeld hoge resolutie foto's, films of muziekbibliotheken raden wij een opslagcapaciteit van 2TB of meer aan.

En nog een vraag, hoe installeer ik een synology nas?

Oplossing

  1. Open een webbrowser op een computer en ga naar find.synology.com of synologynas:5000 (synologynas. local:5000 voor Mac-computers).
  2. Web Assistant wordt gestart in uw webbrowser. Het zoekt en vindt Synology-apparaten op uw lokaal netwerk.
  3. Klik op Verbinden om het DSM-installatie- en instellingsproces te starten.
Hoe log ik in op mijn Synology NAS? Ervan uitgaande dat u een Synology NAS heeft, is het proces om in te loggen als volgt:
1. Maak verbinding met uw Synology NAS via DSM (DiskStation Manager). Open hiervoor een webbrowser en typ het IP-adres van uw NAS in.
2. Zodra u op de DSM-aanmeldingspagina bent, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
3. Nadat u met succes bent ingelogd, gaat u naar het DSM-bureaublad. Vanaf hier hebt u toegang tot alle functies en instellingen van uw NAS.

Welke NAS is geschikt voor mij?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste NAS voor een bepaalde persoon of bedrijf afhangt van een aantal factoren, waaronder het budget, de behoefte aan opslagcapaciteit, het aantal gebruikers, de gewenste functies, enzovoort. Enkele van de beste NAS-apparaten op de markt zijn echter de QNAP TS-251B, het Synology DiskStation DS218+, en de Western Digital My Cloud EX2 Ultra.

Door Biles Viloria

Welke NAS kopen 2022? :: Hoe zet je muziek op je computer?
Handige links