Huis > K > Kun Je Met Een Soundbar Ook Radio Luisteren?

Kun je met een soundbar ook radio luisteren?

Als er ook een Optische of Aux aansluiting op jouw soundbar zit kun je de audio los aansluiten. Zo kun je de tv uitzetten, de decoder aanlaten op radio, en radio luisteren via de soundbar zonder het scherm te activeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is beter surround of soundbar?

Home theater sets nemen meer ruimte in beslag, maar kunnen het geluid ook beter over de kamer verdelen. De soundbar is een stuk kleiner dan de andere. De ingebouwde luidsprekers zijn verspreid over de bar, maar hij is niet zo groot als hij zou kunnen zijn.

Wat dit betreft, wat kun je allemaal aansluiten op een soundbar?

Op een optische of coaxiale ingang kun je een apparaat (tv, game console, Blu-ray speler, decoder, etc.) aansluiten die over de betreffende uitgang beschikt. Het voordeel van je tv aansluiten via één van deze aansluitingen is dat 5.1-kanaals audio (Dolby Digital of DTS) ondersteund wordt. Is een soundbar wel nodig? Essentiële uitbreiding: als je in je leven al wat tv's versleet, dan weet je dat de ingebouwde speakers meestal niet je dat zijn. Als je geen handenvol geld wil uitgeven aan een audiosysteem en ook je woonkamer niet vol wil zetten met speakers, dan is zo'n soundbar gewoon een must-have.

Kan een soundbar ook boven de tv?

Het antwoord op deze vraag is technisch ja, een soundbar kan boven de tv worden geplaatst. Over het algemeen raden we echter aan om de soundbar ofwel onder de tv ofwel op oorhoogte te plaatsen wanneer u zit. Geluidsgolven verplaatsen zich namelijk in een rechte lijn, dus als u de soundbar boven de tv plaatst, kan het geluid via het plafond naar de tv weerkaatsen, wat een echo-effect kan veroorzaken. Als u zit, kunt u het geluid bovendien duidelijk horen zonder uw nek te hoeven spannen. Hoe koppel ik mijn soundbar aan tv? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u uw soundbar aan uw tv kunt koppelen. De eerste manier is om een optische kabel te gebruiken. Als uw tv een optische uitgang heeft, kunt u de kabel van de soundbar op de tv aansluiten. De tweede manier is het gebruik van een HDMI-kabel. Als uw tv een HDMI-ingang heeft, kunt u de kabel van de geluidsbalk op de tv aansluiten. De derde manier is een draadloze verbinding. Als uw soundbar een draadloze ontvanger heeft, kunt u de soundbar via een draadloze verbinding met de tv verbinden.

Gerelateerde artikelen

Waar subwoofer soundbar plaatsen?

De optimale plaats is tussen de midden- en de voorluidspreker. Hij klinkt niet goed als hij in een hoek of dicht bij de muur wordt geplaatst. Als u het beste uit uw sub wilt halen, moet u hem op verschillende plaatsen testen.

Hoe sluit je een soundbar aan?

Sluit de soundbar aan op je tv met een HDMI-kabel

Je hebt hiervoor de speciale HDMI ARC (Audio Return Channel) of HDMI eARC poort nodig op je tv. Deze zit aan de zij- of achterkant van je tv. Wat je daarna doet, is de kabel aansluiten tussen de HDMI van je soundbar en de HDMI ARC of HDMI eARC poort van je tv.
Hoe verbind ik mijn soundbar met wifi? Hoe sluit je je Soundbar aan op wifi

Klik op de knop Source op de achterkant van de geluidsbalk of klik op de knop Source op de afstandsbediening om de wifi-modus te selecteren.

Welke soundbar heeft DAB+?

Sangean Revery R8 (SB-100) hifi stereo soundbar en tuner met internetradio, DAB+, audiostreaming en subwoofer. Kan je elke soundbar op elke tv? Nee, je kunt niet elke soundbar op elke tv zetten. Elke soundbar is ontworpen voor een specifiek type tv. Sommige soundbars zijn bijvoorbeeld ontworpen om te werken met plasma-tv's, terwijl andere zijn ontworpen om te werken met lcd-tv's.

Is elke HDMI kabel geschikt voor ARC?

Nee, niet elke HDMI-kabel is compatibel met ARC. HDMI-kabels hebben verschillende mogelijkheden en functies, dus u moet ervoor zorgen dat u een kabel krijgt die is ontworpen voor ARC.

Door Kenlee Rengel

Vergelijkbare artikelen

Wat is beter HDMI of optische kabel? :: Hoe vlees koud roken?
Handige links