Huis > H > Hoe Luister Je Radio Via Internet?

Hoe luister je radio via internet?

Voor internetradio is een internetverbinding tussen de zender en de ontvanger eigenlijk nodig. Hiervoor worden zogenaamde streaming servers gebruikt. De ontvangers of luisteraars maken rechtstreeks verbinding met deze servers via de streaming-URL.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lang kun je met 500 MB internet?

500 MB per maand is genoeg voor een heleboel dingen. Voor een bericht en een reactie kost een bericht maximaal 1 kilobyte. Voor 500 MB kun je heel wat apps gebruiken. Nederlanders ontvangen gemiddeld 65 berichten per dag en versturen er 30.

Hoe kan ik radio luisteren op internet?

Je kunt online radio luisteren vanaf de stream op de Qmusic site, maar ook op nederland.fm die onze online radio hosten. Verzeker je van de topkwaliteit die online radio jou garandeert. De ruis die bij het luisteren via een gewone radiofrequentie kan optreden, daar is online natuurlijk nooit sprake van! Kan ik nog analoog radio luisteren? Na bijna zes decennia zit het tijdperk van analoge radio er dus op. De kabel verdwijnt als een van de drie manieren die je vandaag hebt om naar radio te luisteren – resteren nog: radio luisteren via de ether en via het internet. Met DAB+ luister je naar radio via de ether.

Hoe krijg ik radio op mijn telefoon?

Er zijn een paar manieren om radio op je telefoon te krijgen. Eén manier is om een radio-app te downloaden, zoals iHeartRadio, TuneIn of Pandora. Zodra je de app hebt geïnstalleerd, kun je radiostations van over de hele wereld zoeken en beluisteren.
Een andere manier om radio op je telefoon te krijgen is door de ingebouwde FM-radiotuner te gebruiken. De meeste telefoons hebben deze functie, maar het kan verborgen zijn in het menu Instellingen. Om hem te vinden, open je de Instellingen-app en zoek je naar de optie "Radio" of "FM Radio". Als je die gevonden hebt, kun je afstemmen op je favoriete lokale radiostations.
Als uw telefoon geen FM-radiotuner heeft, kunt u nog steeds naar radio luisteren door uw telefoon via Bluetooth of een 3,5 mm aux-kabel op een radio aan te sluiten. Heb je internet nodig voor DAB+? Ja, je hebt internet nodig voor DAB+. DAB+ is een digitale radiotechnologie die het internet gebruikt om radiosignalen te leveren. Zonder internetverbinding kunt u geen DAB+ signalen ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik mobiel internet op mijn laptop?

U heeft een mobiel internetabonnement nodig om verbinding te maken met het internet. U kunt meestal een gratis modem krijgen als u een abonnement neemt. Het is gemakkelijk om de modem te gebruiken.

Wat kun je doen met 500 MB?

500 MB per maand is genoeg voor geregeld appen, social media en af en toe foto's sturen. Een Whatsappje kost maximaal 1 KB voor een bericht en reactie. Voor 500 MB (500.000 KB) kun je dus flink veel appen. Volgens onderzoek van multiscope ontvangen Nederlanders gemiddeld 65 berichten per dag en versturen er 30. Wat kun je doen met 2 GB?

Verbruik
Een uurtje muziek streamen via Spotify of Apple Music, hoge kwaliteit72 MB
Een uur lang filmpjes kijken via TikTok, standaard kwaliteit840 MB
Kwartiertje Instagram checken25 MB
Uurtje browsen op het internet20 MB

Men kan zich ook afvragen: welke apps verbruiken veel data iphone?

Dataverbruik per app bekijken

Ga op je iPhone naar de Instellingen-app. Tik op Mobiel netwerk en blader omlaag. Je ziet nu een lange lijst met alle apps die op je iPhone staan. Onder de naam van elke app staat het dataverbruik in KB, MB of GB.
En nog een vraag, hoe kan ik minder mb gebruiken? Er zijn een paar manieren om minder mb te gebruiken:
Verminder de bestandsgrootte van uw afbeeldingen. U kunt dit doen door een programma als Photoshop of GIMP te gebruiken om het aantal kleuren in uw afbeelding te verminderen, of door een programma als ImageOptim te gebruiken om uw afbeeldingen te comprimeren.
Verwijder onnodige bestanden van uw website. Hieronder vallen zaken als oude versies van bestanden, back-ups en ongebruikte bestanden.
Optimaliseer uw code. Dit betekent je code zo efficiënt mogelijk maken, zodat het minder ruimte in beslag neemt.

Hoe kan ik mijn dataverbruik verminderen?

Er zijn een paar manieren waarop u uw dataverbruik kunt verminderen. Eén manier is om waar mogelijk WiFi te gebruiken, omdat het je data-abonnement niet gebruikt. Een andere manier is om te letten op de apps die je gebruikt die de meeste data gebruiken. Je kunt die apps minder vaak gebruiken of je kunt ze aan een datalimiet binden. Tot slot kun je de instellingen van je telefoon aanpassen om minder data te gebruiken.

Door Howell Paulus

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel MB is een uur Spotify? :: Hoeveel verbruikt Spotify op 4g?
Handige links