Huis > H > Hoe Schrijf Je Kleinkapitalen?

Hoe schrijf je Kleinkapitalen?

Kleinkapitaal of in het Engels 'small caps' is een term die afkomstig is uit de typografie en staat voor hoofdletters die op hetzelfde formaat als kleine letters worden afgebeeld. Het doel hiervan is om 'caps' tekens er niet teveel uit te laten springen in een tekst.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je namen op envelop?

De volledige adressering van een brief of kaart bestaat binnen Nederland uit minimaal drie regels: de naam, straatnaam + huisnummer en last but not least de postcode en plaatsnaam!

Vervolgens, wat is de functie van de tekst?

Bij tekstfuncties gaan we speciale functies op tekst toepassen zoals bijvoorbeeld het splitsen, samenvoegen of vervangen van tekst. Dienovereenkomstig, welke letter schrijf je in het engels altijd als hoofdletter? Als je title case gebruikt voor Engelse titels en kopjes, krijgen het eerste woord en alle belangrijke (kern)woorden een hoofdletter. Je gebruikt alleen een kleine letter voor de onbelangrijke woorden, zoals lidwoorden en voorzetsels (tenzij ze het eerste woord van de titel vormen).

Hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in Excel?

Er zijn een paar manieren om van twee cellen één cel te maken in Excel. Eén manier is om de functie CONCATENATE te gebruiken. Deze functie neemt de inhoud van twee of meer cellen en combineert deze tot één cel. Een andere manier is het gebruik van de & operator. Deze operator neemt ook de inhoud van twee of meer cellen en combineert ze tot één cel. Daarvan, waar zit de shift toets op het toetsenbord? De shift-toets bevindt zich op het toetsenbord links van de letter Z.

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je een adres in België?

In de adressering van een brief schrijven we het postnummer en de naam van de stad zonder landcode. De naam van de stad wordt in hoofdletters geschreven in de officiële taal.

Hoe krijg ik hoofdletters op mijn tablet?

Elk westers toetsenbord heeft "Shift" toetsen om hoofdletters te tikken. Een lettertoets drukken zonder "Shift" geeft een kleine letter, samen met "Shift" krijg je een hoofdletter. Druk je kortstondig alleen op de "Shift"-toets, dan heeft dat verder geen effect. Dienovereenkomstig, hoe zet je hoofdletters uit op iphone? Hoofdletters op het iOS-toetsenbord

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Ga naar het Toegankelijkheid-menu en tik op Toetsenborden.
  3. Zet de schakelaar naast Toon kleine letters uit.

Vervolgens, hoe zet je hoofdletters aan op iphone?

iPhone

Terwijl je typt, kun je het volgende doen:

  1. Hoofdletters typen: Tik op of raak.
  2. Caps Lock inschakelen: Tik dubbel op .
  3. Een zin snel met een punt en spatie eindigen: Tik dubbel op de spatiebalk.
Is augustus met een hoofdletter? Ja, augustus is een hoofdletter.

Hoe schrijf je zomers?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want dat hangt af van wat je probeert over te brengen en van de context waarin je schrijft. In het algemeen echter zou je het woord "zomer" waarschijnlijk gebruiken als zelfstandig naamwoord om te verwijzen naar het seizoen, of als bijvoeglijk naamwoord om iets te beschrijven dat met het zomerseizoen wordt geassocieerd. Je zou bijvoorbeeld kunnen schrijven: "Ik breng de zomer graag door op het strand" of "De zomerbries is zo verfrissend."

Door Sibby

Vergelijkbare artikelen

Hoe schrijf je functietitels? :: Waar moet je hoofdletters gebruiken?
Handige links