Huis > H > Hoe Werkt Padtekst Indesign?

Hoe werkt Padtekst InDesign?

Een effect op padtekst toepassen

  1. Selecteer de padtekst met de tool Selecteren of de tool Tekst.
  2. Kies Tekst > Padtekst > Opties of dubbelklik op de tool Padtekst.
  3. Kies een van de volgende opties in het menu Effect en klik op OK:

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een kader in indesign?

Klik rechtsboven in het palet om het 'flyout menu' te openen en selecteer 'Lijnstijlen' . Klik op 'Nieuw'. Teken een kader met een van de tekengereedschappen en geef deze een lijn in de zojuist gemaakte lijnstijl. InDesign zet netjes een stippellijn om het kader heen. Hoe kan ik tekst rond laten lopen? Een bestaande tekst omzetten in een boog, kan ook:

  1. Selecteer een stuk tekst in een Word-document.
  2. Klik op het tabblad Invoegen.
  3. Klik op Tekst > WordArt of WordArt en kies de gewenste stijl.
  4. Klik hierin op Teksteffecten. .
  5. Klik op Transformeren.
  6. Klik op Boog.
  7. Klik naast het kader om de bewerking definitief te maken.

Hoe zet je pagina nummers in InDesign?

Om paginanummers in InDesign in te stellen, ga je naar het menu Type en selecteer je "Speciaal teken invoegen", vervolgens "Markeringen" en "Huidig paginanummer". Je kunt ook op Command-Option-Shift-P (Mac) of Ctrl-Alt-Shift-P (Windows) drukken. Wat is een Tekstkader? Een tekstkader is een gebied in een document waar tekst kan worden ingevoerd en opgemaakt. Tekstkaders kunnen worden gemaakt met het tekstgereedschap of het kadergereedschap in de meeste tekstverwerkings- en desktop publishing-toepassingen. In sommige toepassingen worden tekstkaders ook wel tekstvakken of tekstgebieden genoemd.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoe maak je een driehoek in InDesign?

Selecteer een vorm. Ga dan naar het Object-menu> Vorm omzetten en kies daar Rechthoek voor de rechthoek en Driehoek voor de driehoek. InDesign zet de vormen recht. Mensen vragen ook: hoe maak je een kader? Afbeelding kader geven in Word

  1. Klik in het Lint op het tabblad Invoegen.
  2. Klik bij 'Illustraties' op Afbeeldingen.
  3. Blader naar de gewenste afbeelding en klik het aan.
  4. Klik op Invoegen.
  5. De afbeelding staat in het document.
  6. Bij 'Afbeeldingsstijlen' staan de opties voor het kader.

Hoe maak je een afbeelding groter in InDesign?

Gebruik het selectiegereedschap om objecten te verplaatsen, te roteren, te vergroten of te verkleinen. Selecteer een object met het selectiegereedschap . Als u een afbeelding binnen een kader wilt transformeren, klikt u op de inhoudgrijper die wordt weergegeven wanneer u de aanwijzer boven een afbeelding plaatst. Hoe maak je vormen in InDesign? InDesign is een toepassing voor desktop publishing waarmee gebruikers gedrukte of digitale publicaties kunnen maken en opmaken. Bij het maken van een publicatie kunnen gebruikers verschillende vormen toevoegen om bepaalde gebieden interessanter te maken of te benadrukken.
Er zijn twee manieren om vormen te maken in InDesign:
1. InDesign bevat een aantal vormgereedschappen waarmee je basisvormen kunt maken. Om de vormgereedschappen te openen, klik en houd je het rechthoek-gereedschap in het gereedschapsvenster ingedrukt. Er verschijnt een menu met de andere vormgereedschappen.
Om een vorm te maken, klik en sleep op het canvas. De vorm wordt gemaakt op basis van de opties die u in het dialoogvenster Vormopties hebt geselecteerd.
2. Het Pen-gereedschap kan gebruikt worden om complexere vormen te maken. Om een vorm te maken met het gereedschap Pen, klikt u op het canvas om ankerpunten toe te voegen. Terwijl u ankerpunten toevoegt, wordt er een lijn tussen getekend.
Om een gebogen lijn te maken, klikt en sleept u op een ankerpunt. Hierdoor ontstaat een "handvat" waarmee u de kromming van de lijn kunt aanpassen.
Klik op het eerste ankerpunt om de vorm te sluiten.

Hoe maak ik een ronde tekst in Word?

Er zijn een paar manieren om ronde tekst te maken in Word. Eén manier is het gebruik van het gereedschap WordArt. Om het gereedschap WordArt te gebruiken, selecteert u de tab Invoegen en klikt u vervolgens op het pictogram WordArt. Een nieuw WordArt object wordt in uw document ingevoegd. U kunt dan uw tekst in het object typen. Om de vorm van het object te wijzigen, klikt u op de tab Formaat en vervolgens op het pictogram Vorm wijzigen. Er verschijnt een menu met vormen. Selecteer de gewenste vorm en klik op OK.
Een andere manier om ronde tekst te maken is het gebruik van een Word-sjabloon. Om sjablonen te vinden, selecteert u het tabblad Bestand en klikt u vervolgens op Nieuw. Er verschijnt een menu met sjablonen. Selecteer de gewenste sjabloon en klik op Maken.

Door Ringe Ruderman

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je de tekst in een boog bij word? :: Hoe nummeren in InDesign?
Handige links