Huis > W > Wat Is Het V-Nummer?

Wat is het V-nummer?

​Het V-nummer staat voor vreemdelingennummer. Dit nummer wordt toegekend aan iedere niet-Nederlandse persoon die een aanvraag voor een verblijfsvergunning start. Het nummer staat vermeld in de brieven van de IND. Ook staat het nummer op de achterkant van de verblijfsvergunning.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welk E-nummer is MSG?

E621 Mononatriumglutamaat is ook bekend als Ve-tsin. Het wordt gebruikt als smaakversterker.

Hoeveel verdien je bij de IND?

​Gastgezin met een echtpaar/ongehuwd samenwonenden ​
​Bruto sv-loon per maand zonder vakantiegeld€ 2.587,50
​Bruto sv-loon per maand met vakantiegeld​€ 2.794,50
​Gastgezin met een alleenstaande ouder ​
Bruto sv-loon per maand zonder vakantiegeld€ 2.070,00
Trouwens, waar kan ik v-nummer vinden? V-nummer. Om informatie over uw aanvraag (dossier) te kunnen geven, heeft de IND uw V-nummer of zaaknummer nodig. Het V-nummer en zaaknummer staan op de brieven van de IND. Het V-nummer staat ook op de achterkant van de verblijfsvergunning of het verblijfsdocument.

Kan je zomaar in Nederland komen wonen?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder uw nationaliteit, het doel van uw verblijf en uw financiële omstandigheden.
Als u onderdaan bent van de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland hebt u het recht om in Nederland te wonen en te werken zonder visum of vergunning. U moet zich wel inschrijven bij de gemeente waar u wilt gaan wonen.
Als u een burger van een ander land bent, hebt u over het algemeen een visum nodig voordat u naar Nederland reist. Welk type visum u nodig hebt, hangt af van het doel van uw verblijf. Als u bijvoorbeeld in Nederland wilt studeren, moet u een studentenvisum aanvragen. Als u in Nederland wilt werken, moet u een werkvergunning aanvragen.
Uw financiële omstandigheden spelen ook een rol bij de vraag of u wel of niet in Nederland kunt wonen. U moet bijvoorbeeld genoeg geld hebben om uzelf en eventuele afhankelijke personen tijdens uw verblijf te onderhouden. Daarnaast moet u wellicht een ziektekostenverzekering hebben die u dekt voor medische behandeling in Nederland. Wat als je geen verblijfsvergunning krijgt? Als u geen verblijfsvergunning krijgt, kan het zijn dat u het land moet verlaten.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet ik wat mijn engel nummer is?

De engelen vertellen het je als je de nummers ziet.

Wat kun je met een V-nummer?

Het V-nummer staat voor vreemdelingennummer. Dit is een uniek nummer, waarmee iedere vreemdeling bij de IND en de ketenpartners (zoals de vreemdelingenpolitie (AVIM)) is te identificeren. Dit nummer wordt toegekend zodra iemand een toelatingsprocedure start. Hoe kan ik IND bereiken? Contact opnemen met IND

Vind een antwoord op de meestgestelde vragen. Bel 088 043 0430 (normaal tarief). Bel vanuit het buitenland +31 88 043 0430. U kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Trouwens, wat is een ind sticker?

​De verblijfsaantekening wordt als een sticker in uw paspoort geplakt. Op de sticker staat de volgende informatie: Uw V-nummer. Uw paspoortnummer. Wat dit betreft, hoeveel moet je verdienen om garant te staan? Er is geen specifiek inkomensbedrag dat iemand moet verdienen om borg te staan. De borgsteller is er echter verantwoordelijk voor dat de schuld wordt terugbetaald als de lener dat niet kan. Daarom moet de borgsteller een vast inkomen en goed krediet hebben om voor de lening goedgekeurd te worden.

Bovendien, hoeveel moet je verdienen om je partner naar nederland te halen?

Als u uw partner naar Nederland wilt laten overkomen, moet u minimaal € 1.766 per maand verdienen vóór belastingen. Dit is de minimale inkomenseis die de Nederlandse overheid stelt.

Door Kyle Louk

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel geld krijgen asielzoekers per maand? :: Wat zijn de distributiekanalen?
Handige links