Huis > W > Wat Is Een Goede Inhoudsopgave?

Wat is een goede inhoudsopgave?

Checklist: Inhoudsopgave

Voorzien van duidelijke titels. Verschil in koppen bij gebruik van hoofdstukken en paragrafen. Maximaal 2 pagina's. De kopjes inleiding tot en met literatuurlijst staan in de inhoudsopgave.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een goede dagelijkse workout?

Als je moe wordt, zorg dan voor een goede houding. Halve burpee voor al je spieren. Squats voor de benen en de billen. Push-ups voor de borst en armen. Het is Superman voor je rug. Er zijn dips voor je armen. Er is een rotsvaste kern.

Je kunt ook vragen hoe nummer je inhoudsopgave?

Ga naar verwijzingen > inhoudsopgave. Klik op Aangepaste inhoudsopgave. Gebruik de instellingen om paginanummers weer te geven, te verbergen en uit te lijnen, het tabbladopvulteken toe te voegen of te wijzigen, opmaak in te stellen en op te geven hoeveel kopniveaus u wilt weergeven. Wat dit betreft, wat bedoelen ze met inhoudsopgave? inhoudsopgave - zelfstandig naamwoord uitspraak: in-houds-op-ga-ve 1. overzicht van de onderwerpen die behandeld worden, of van de hoofdstukken ♢ aan de inhoudsopgave kon ik zien dat het boek tien hoofdstukken heeft Zelfstandig naamwoord: in...

Bovendien, waar zet je de inhoudsopgave?

De inhoudsopgave moet na de titelpagina en vóór de hoofdtekst worden geplaatst. En nog een vraag, waar moet de paginanummering beginnen? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het specifieke document en wat daarvoor het meest geschikt is. In het algemeen moet de paginanummering echter beginnen op de eerste pagina van de inhoud (na de titelpagina en eventuele andere inleidende pagina's) en doorgaan in het hele document.

Gerelateerde artikelen

Wat is een goede camera voor beginners?

De beste camera's voor beginners zijn de Canon EOS 2000D.SLR camera en de Sony Alpha A6000.

Dus, hoeveel niveaus in inhoudsopgave?

Klik op “Inhoudsopgave” en selecteer “Aangepaste inhoudsopgave”. In het pop-up-scherm geef je bij “Aantal niveaus” aan hoeveel niveaus je wilt toevoegen (minstens twee). Dan klik je op “OK”. Hoe schrijf je een goede inhoud? Organiseer je document.

Bepaal de structuur. Deel het in hoofdstukken en paragrafen in. Verbeter je document en maak het zo goed mogelijk. Vooral als je de inhoudsopgave handmatig aan wilt leggen, is het belangrijk dat je naderhand niets meer hoeft te veranderen aan de inhoud.

Hoe begin je paginanummering vanaf bepaalde pagina?

Paginanummers later laten beginnen in een document

  1. Ga naar Invoegen > Koptekst of Voettekst > Koptekst bewerken of Voettekst bewerken.
  2. Selecteer Eerste pagina afwijkend.
  3. In het kop- of voettekstgebied op de eerste pagina ziet u een label met de tekst Koptekst eerste pagina.
En nog een vraag, wat is belangrijk als je een automatische inhoudsopgave wilt invoegen? Bij het invoegen van een automatische inhoudsopgave moet je met een paar dingen rekening houden:
Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je document koppen heeft. Zonder koppen werkt de inhoudsopgave niet.
Ten tweede moet u beslissen hoeveel niveaus van koppen u in de inhoudsopgave wilt opnemen.
Ten derde moet je de inhoudsopgave invoegen. Ga daarvoor naar het tabblad Invoegen en klik op Inhoudsopgave.
Ten vierde moet je de inhoudsopgave opmaken. Ga hiervoor naar het tabblad Ontwerp en zorg ervoor dat je de juiste opties selecteert onder Inhoudsopgave.
Tenslotte moet je de inhoudsopgave bijwerken telkens wanneer je de koppen in je document wijzigt. Ga hiervoor naar het tabblad Verwijzingen en klik op Tabel bijwerken.

Hoe maak je een pagina indeling in Word?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u in Word een paginaopmaak kunt maken. Eén manier is om de ingebouwde opties voor de paginaopmaak te gebruiken. Ga hiervoor naar het tabblad Paginaopmaak en klik vervolgens op de knop Marges. Van hieruit kunt u een van de vooraf ingestelde margeopties selecteren, of u kunt uw eigen aangepaste marges instellen.
Een andere manier om een paginaopmaak in Word te maken is het gebruik van een tabel. Ga hiervoor naar het tabblad Invoegen en klik op de knop Tabel. Teken vervolgens uw tabel op de pagina en voeg uw inhoud in de cellen in. U kunt de tabel opmaken met de verschillende opties op de tabbladen Tabelgereedschappen.
Tot slot kunt u ook een paginaopmaak maken met behulp van vormen. Ga daarvoor naar het tabblad Invoegen en klik op de knop Vormen. Vervolgens tekent u uw vormen op de pagina en voegt u de inhoud erin in. U kunt de vormen opmaken met behulp van de verschillende opties op de tabbladen Tekengereedschappen.

Door Lorene Harnage

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een pagina indeling in Word? :: Wat zit er in een inhoudsopgave?
Handige links