Huis > H > Hoeveel Gebruikers Zitten Er Op Instagram?

Hoeveel gebruikers zitten er op Instagram?

Instagram heeft het gedaan 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers (MAU's). In januari 2013 had Instagram 90 miljoen actieve gebruikers. Hoeveel Instagram-gebruikers zijn er? Instagram heeft 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers (DAU's).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Trouwens, wie zijn de gebruikers van instagram?

De doelgroep van Instagram zijn vooral jongeren en jongvolwassenen. Toch heeft dit medium een brede leeftijdscategorie: 15 tot 40 jaar. Al neemt de populariteit met de leeftijd af, toch is het nog steeds erg populair onder de oudere groepen, zelfs onder hoogbejaarden. Hoeveel mensen gebruiken Instagram 2022? De VS heeft het hoogste aantal actieve gebruikers op Instagram (120 miljoen) De VS heeft de meest actieve gebruikers op het platform met 120 miljoen+, gevolgd door India met 80 miljoen, Brazilië (77 miljoen), Indonesië (63 miljoen) en Rusland (44 miljoen).

Men kan zich ook afvragen: welke leeftijd zit het meest op instagram?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het grotendeels afhangt van de demografie van het specifieke land of de regio waar Instagram wordt gebruikt. Uit gegevens van een rapport uit 2018 van het Pew Research Center bleek echter dat in de Verenigde Staten de leeftijdsgroep met het hoogste percentage Instagram-gebruikers 18-29 jaar was (32%), gevolgd door 30-49 jaar (28%) en vervolgens 50-64 jaar (15%). Hoeveel Instagram gebruikers wereldwijd 2021? Instagram heeft vanaf april 2021 meer dan 1 miljard maandelijks actieve gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Mensen vragen ook: hoeveel gebruikers heeft instagram 2021 wereldwijd?

20202021
Aantal gebruikers5,6 miljoen5,9 miljoen
Aantal dagelijkse gebruikers3,4 miljoen3,7 miljoen
Daarvan, welke leeftijdsgroepen zijn het meest actief op social media? Vrijwel iedereen in de leeftijdsgroep van 12 tot 45 jaar gebruikte in 2019 sociale media (meer dan 95 procent). Vooral 65- tot 75‑jarigen gebruiken de laatste jaren vaker sociale media. In 2019 was 76 procent van de mensen in deze leeftijdscategorie actief op sociale media, tegen 40 procent in 2014.

Men kan zich ook afvragen: hoeveel instagram gebruikers zijn er in nederland?

Instagram gebruikers Nederlander

Nederland telt ruim 17 miljoen inwoners. Hiervan hebben ruim 4,9 miljoen een Instagram account. Dit betekent dat Instagram populairder is geworden dan Twitter. Het staat wel nog ver onder Facebook: bijna 14 miljoenen Nederlanders hebben een Facebook account.
Dus, wie heeft de meeste volgers op insta? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het aantal volgers op Instagram regelmatig kan schommelen. Vanaf december 2020 is het meest gevolgde account op Instagram echter van voetballer Cristiano Ronaldo met ruim 244 miljoen volgers. Op de tweede plaats staat de Amerikaanse zangeres Ariana Grande met ruim 240 miljoen volgers, gevolgd door acteur Dwayne Johnson met ruim 213 miljoen volgers.

Vervolgens, waarom is instagram populair bij jongeren?

Er zijn een paar redenen waarom Instagram populair is bij jongeren. Ten eerste is het een visueel platform dat erg aantrekkelijk is voor jongeren die erg actief zijn op andere visuele platforms zoals Snapchat en YouTube. Ten tweede heeft Instagram veel functies waarmee gebruikers creatief kunnen zijn en zich op een unieke manier kunnen uitdrukken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld filters toevoegen aan hun foto's en video's, en ze kunnen ook hashtags gebruiken om nieuwe inhoud te ontdekken. Ten slotte voegt Instagram voortdurend nieuwe functies en updates toe die gebruikers betrokken houden.

Door Dede Valenzula

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan je de statistieken zien op Instagram? :: Hoe ziet een goede Instagram eruit?
Handige links