Huis > H > Hoe Fotograferen In De Sneeuw?

Hoe fotograferen in de sneeuw?

Sneeuwfoto's worden al snel erg blauw, vooral op een bewolkte dag, in de schaduw of tijdens de schemering. Pas je witbalans daarom tijdens het fotograferen aan naar een warme kleurtemperatuur. Schaduw is vaak de 'warmste' witbalansinstelling op je camera.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke instellingen camera bij sneeuw?

Als je sneeuw fotografeert op een bewolkte dag, worden de sneeuwfoto's snel blauw als je camera is ingesteld op automatische witbalans. De witbalans moet worden ingesteld op een warme kleurtemperatuur. De warmste witbalansinstelling is de schaduw.

Daarvan, welke iso waarde gebruiken in de sneeuw?

Let er ook op dat de belichtingstijd langer wordt, misschien zelfs te lang om met de hand stil te houden. Zet desgewenst de ISO waarde op 200 of zelfs 400. Kan een camera tegen sneeuw? De meeste camera's en objectieven van tegenwoordig kunnen best tegen een beetje sneeuw, kou en vocht. Toch wil je liever voorkomen dat je camera en objectief vol zitten met vocht na een dagje fotograferen in de sneeuw.

Wat dit betreft, welke lens voor sneeuw?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de beste lens voor opnamen in de sneeuw afhangt van een aantal factoren, zoals het type camera dat u gebruikt, de specifieke sneeuwomstandigheden waarin u gaat fotograferen en uw persoonlijke opnamestijl. Enkele algemene tips die u kunnen helpen bij het kiezen van een lens voor opnamen in de sneeuw zijn:
Een groothoeklens gebruiken: Hiermee kun je meer van de scène voor je vastleggen, wat handig kan zijn als je opnamen maakt op grote open plekken die bedekt zijn met sneeuw.
Een lens met beeldstabilisatie gebruiken: Dit kan cameratrilling en onscherpte helpen verminderen, beide veel voorkomende problemen bij opnamen bij weinig licht of veel contrast, zoals in de sneeuw.
Een snelle lens gebruiken: Een snellere lens (met een lager f-stopnummer) laat meer licht door, wat handig kan zijn bij opnamen in sneeuwomstandigheden waar het licht vaak zwak is. Wat dit betreft, wat doet een cpl filter? Een cpl-filter is een circulair polarisatiefilter dat voor de cameralens wordt geplaatst om schitteringen en reflecties te verminderen. Het verhoogt ook het contrast en de verzadiging van kleuren.

Gerelateerde artikelen

Wat is er zo leuk aan fotograferen?

Je kunt creatief denken met fotografie. Je wilt een foto maken van een plant. Je gaat misschien op de grond liggen om het perfecte beeld te maken. Dit kan je verder helpen, naarmate je creatiever wordt in fotografie en andere dingen.

Welke witbalans bij sneeuw?

Op bewolkte dagen moet de sneeuw gewoon wit of desnoods lichtgrijs zijn. De witbalans moet dan een stuk 'warmer' worden ingesteld, zo'n 6000 kelvin of de stand bewolkt. Met een blauwe hemel is de sneeuw in de schaduw daadwerkelijk blauw en niet grijs! Je kunt ook vragen hoe fotografeer je het noorderlicht? Een goed uitgangspunt bij het fotograferen van het noorderlicht: apertuur f/2.8, ISO 1600 (hoger als het heel donker is) en 15 seconden sluitertijd. Onthoud dat wanneer het noorderlicht snel en actief door de hemel danst, je de sluitertijd best korter maakt.

Hoe ziet een goed histogram eruit?

Hoe is het histogram opgebouwd? De grafiek van het histogram is als volgt opgebouwd: op de horizontale lijn gaat de helderheid van donkere tinten (zwart) aan de linkerkant naar lichte tinten (wit) aan de rechterkant. Daartussen zitten vele verschillende grijstinten. Dit in overweging nemend, welke iso waarde gebruiken? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden zonder meer te weten over de specifieke situatie. In het algemeen geldt: hoe lager de ISO-waarde, hoe minder ruis er in het beeld zit. Een lagere ISO kan echter ook resulteren in een minder scherp beeld. De beste ISO-waarde hangt af van de situatie en het gewenste resultaat.

Hoe stel ik mijn witbalans in?

Er zijn een paar verschillende manieren om uw witbalans in te stellen, afhankelijk van uw camera. Als uw camera een witbalans voorinstellingen heeft (zoals "zonnig", "bewolkt", enz.), kunt u een van die selecteren. Als uw camera een Kelvin-kleurtemperatuurschaal heeft, kunt u deze op een specifieke temperatuur instellen. U kunt ook een witbalanskaart of grijskaart gebruiken om uw witbalans in te stellen.

Door Tips

Vergelijkbare artikelen

Wat is witbalans op camera? :: Waar kan ik mijn tv laten kalibreren?
Handige links