Huis > W > Wat Is Ip52?

Wat is ip52?

Oftewel, de cijfers achter 'IP' geven aan in welke mate je telefoon beschermd is tegen water en stof. Het eerste cijfer geeft aan in welke mate een telefoon stofdicht is. Deze gradatie loopt van 0 tot en met 6, waarbij 6 volledig stofdicht is. Het tweede cijfer geeft de waterbestendigheid van een telefoon aan.

Lees verder

Bovendien, wat is beter ip55 of ip65?

Soorten IP klasse

IP54 is stofdicht en kan tegen een plensbui. IP55 is spuitwaterdicht. IP65 is stofdicht en kan tegen waterstralen. IP66 is waterdicht en is stofbestendig.
Men kan zich ook afvragen: wat is beter ip44 of ip65? IP44: Spatwaterdicht (geschikt voor rondom bad en beschutte plaatsen) IP54: Spatwaterdicht en stofvrij. IP65: Beschermd tegen waterstralen. IP67: Stofdicht en beschermd tegen onderdompeling gedurende 30 minuten (geschikt voor vijververlichting of in de douche)

Waar staat IP voor bij lampen?

IP staat voor "ingress protection" en geeft aan hoe goed een lamp is afgedicht tegen het binnendringen van stof en water. Hoe hoger de IP-waarde, hoe beter de bescherming. Wat is ip21? IP21 is een type industriƫle beschermingsgraad die gewoonlijk wordt geassocieerd met elektrische behuizingen. Deze classificatie geeft aan dat de behuizing is ontworpen ter bescherming tegen het binnendringen van stof en water, waarbij de "1" aangeeft dat de behuizing is ontworpen ter bescherming tegen waterdruppels met een diameter tot 15 mm (of voor behuizingen die niet volledig zijn afgedicht, dat de behuizing is ontworpen ter bescherming tegen waterdruppels met een diameter tot 80 mm die vallen met een snelheid tot 10 liter per minuut). De "2" geeft aan dat de behuizing is ontworpen ter bescherming tegen stof dat de behuizing kan binnendringen; deze bescherming tegen stof wordt gewoonlijk bereikt door het gebruik van filters.

Men kan zich ook afvragen: welke telefoon is stofdicht?

De Samsung Galaxy Note 10 is een high-end smartphone van de Koreaanse fabrikant, die een combinatie van high-end specificaties combineert met IP68-gecertificeerde water- en stofdichtheid. Zo weet je zeker dat het geen probleem is als je deze mobiele krachtpatser door de regen meeneemt. En nog een vraag, welke telefoon is echt waterdicht? Sommige telefoons zijn dompeldicht, met een IP-rating van IP-x7. Deze telefoons zijn maximaal 30 minuten onder water te gebruiken tot een diepte van maximaal 1 meter, zoals de Apple iPhone SE 2020, Samsung Galaxy A52 en de Apple iPhone XR. Ook zijn er de toestellen die echt waterdicht zijn met een IP-graad van IP-x8.

Trouwens, wat betekent ip53?

Het eerste cijfer in de IP53 normering geeft de mate van stofdichtheid aan waarbij zes het hoogst haalbare is. In het geval van de Pixel telefoons betekent dit dat het toestel tot op zekere hoogte stofdicht is maar niet volledig. Is IP55 goed voor buiten? IP55 is een goede beoordeling voor buiten omdat het betekent dat het product beschermd is tegen stof en water.

Dit in overweging nemend, is ip55 geschikt voor buiten?

De IP-code, of internationale beschermingsclassificatie, bestaat uit de letters "IP" gevolgd door twee cijfers. Deze cijfers staan voor de mate van bescherming die een behuizing biedt tegen het binnendringen van vaste voorwerpen (inclusief lichaamsdelen zoals handen en vingers), stof, water en andere materialen. Het eerste cijfer komt overeen met de mate van bescherming tegen vaste voorwerpen en het tweede cijfer met de mate van bescherming tegen water. Een "5" in een van beide posities betekent dat de behuizing stofdicht is, en een "6" in de tweede positie betekent dat de behuizing beschermd is tegen krachtige waterstralen. Een IP55-classificatie betekent dus dat de behuizing stofdicht is en beschermd tegen waterstralen. Dit maakt hem geschikt voor gebruik buitenshuis.

Door Erickson Imbert

Welke IP waarde voor buiten? :: Wat is een dynamisch IP address?
Handige links