Huis > W > Wat Is Een Schijn?

Wat is een schijn?

schijn - zelfstandig naamwoord 1. dat wat niet echt is, maar er wel zo uitziet ♢ zijn vriendelijkheid is maar schijn 1. het heeft er alle schijn van [het lijkt erop] 2. de schij...

Lees verder

Wie trekt de kar?

Animatieserie over het slimme schaapje Shaun, dat allerlei avonturen beleeft op de boerderij. Vervolgens, wat betekent karretje spande? manipuleren (ww) : bedriegen, begoochelen, intrigeren, misleiden, om de tuin leiden, voor zijn karretje spannen.

Wat is de betekenis van de beste stuurlui staan aan wal?

De uitdrukking "de beste stuurlui staan aan wal" is een metafoor die betekent dat de beste mensen om beslissingen te nemen voor een schip zich niet op het schip zelf bevinden, maar aan wal. Dit komt omdat zij het schip van een afstand kunnen zien en betere beslissingen kunnen nemen over de koers van het schip. Men kan zich ook afvragen: wat is het meervoud van kieviten? Het meervoud van kieviten is kieviten.

Wat is het meervoud van olievat?

Het meervoud van olievat is 'olievaten'. Eén olievat, twee olievaten. Dit in overweging nemend, wat is het meervoud van het woord handvat? Zowel handvatten als handvaten is correct als meervoudsvorm van het zelfstandig naamwoord handvat. Oorspronkelijk had handvat alleen de meervoudsvorm handvatten, maar tegenwoordig wordt ook de meervoudsvorm handvaten als correct beschouwd.

Wat is het verschil tussen een kop en een hoofd?

Mensen hebben een 'hoofd', dieren hebben een 'kop'. Van paarden wordt ook gezegd dat ze een 'hoofd' hebben. In verband met mensen is 'kop' informeel. In uitdrukkingen komen 'hoofd' en 'kop' naast elkaar voor (de minder voorkomende variant staat tussen haakjes). En nog een vraag, waarom is een paard geen beest? Een paard is geen dier omdat het geen zoogdier is. Paarden behoren tot de familie der paardachtigen, waartoe ook ezels en zebra's behoren.

Trouwens, wat betekent de knuppel in het hoenderhok gooien?

Het gooien van de wapenstok betekent dat de persoon die de wapenstok gooit, probeert er zo snel mogelijk vanaf te komen. Dit kan om een aantal redenen gebeuren, maar meestal is het omdat de persoon niet meer in staat is om met de wapenstok te rennen of omdat hij op het punt staat gepakt te worden door degene die hem achtervolgt.

Door Eckmann

Wat voor kleur is Karmozijn? :: Hoe weet ik welke zekering je nodig hebt?
Handige links