Huis > W > Wie Is De Oprichter Van Linux?

Wie is de oprichter van Linux?

Linus Torvalds, oprichter en bedenker van besturingssysteem Linux, heeft in een openhartig bericht excuses gemaakt voor zijn wangedrag.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de makkelijkste Linux?

Een van de gemakkelijkste Linux-distributies om te gebruiken is Ubuntu, waar je als gebruiker programma's kunt installeren zonder je hele computer overhoop te halen.

Je kunt ook vragen wat is kernel niveau?

Een kernel is de basislaag van een besturingssysteem (OS). Het functioneert op basisniveau en communiceert met hardware en beheer van middelen, zoals RAM en de CPU. Aangezien een kernel veel fundamentele processen verwerkt, moet deze aan het begin van de worden geladen opstartprocedure wanneer een computer opstart. Dit in overweging nemend, wat voor apparaten maken gebruik van linux? Linux is een van de meest gebruikte besturingssystemen op de wereld, de meeste servers (grote computers van bedrijven) gebruiken Linux, de meeste smartphones gebruiken een (aangepaste) Linux versie en ook veel andere apparaten zoals koelkasten kunnen een versie van Linux gebruiken.

Bovendien, wat is de functie van het besturingssysteem?

Het besturingssysteem is een computerprogramma dat de hardware- en softwarebronnen van een computer beheert. Het besturingssysteem is verantwoordelijk voor de volgende taken:
- Geheugen toewijzen aan processen
- Processen plannen
- Input/output beheren
- Bestanden en mappen beheren
- Apparaten beheren
- Een gebruikersinterface bieden Hoe is Linux ontstaan? Linux is een Unix-achtig computerbesturingssysteem dat is samengesteld volgens het model van vrije en open source softwareontwikkeling en -distributie. De bepalende component van Linux is de Linux kernel, een besturingssysteem kernel voor het eerst uitgebracht op 17 september 1991, door Linus Torvalds.
Linux werd oorspronkelijk ontwikkeld als een vrij besturingssysteem voor IBM-compatibele personal computers. De ontwikkeling kwam voort uit de behoefte aan een vrij besturingssysteem nadat Microsoft Windows NT was uitgebracht met beperkte toegang tot de broncode. De naam "Linux" komt van de Linux kernel, oorspronkelijk genoemd naar Linus Torvalds.
Linux is één van de meest prominente voorbeelden van vrije en open source software samenwerking; typisch alle onderliggende broncode kan vrij gebruikt, gewijzigd en herverdeeld worden, zowel commercieel als niet-commercieel, door iedereen onder de voorwaarden van de respectievelijke licenties, zoals de GNU General Public License.

Gerelateerde artikelen

Kan Linux op Windows?

Microsoft is al lange tijd bezig om Linux in Windows te integreren.

Mensen vragen ook: hoeveel linux distributies zijn er?

Er bestaan duizenden Linux-distributies, elk met hun eigen kenmerken. Vervolgens, is linux gratis? Linux is een zogeheten ''open source'' software, dat wil zeggen dat het programma gratis beschikbaar is en door iedereen aan te passen is. Linux is wereldwijd een populair besturingssysteem. Zowel een groot deel van de smartphones, als de servers van veel grote bedrijven draaien op Linux.

Mensen vragen ook: wat is beter windows of linux?

Voor een doorsnee gebruiker met gemiddelde computerkennis is Windows de beste keuze omdat het besturingssysteem al dertig jaar oud is en daarom gebruiksvriendelijker is. Als je bereid bent je te verdiepen in nieuwe software, dan is Linux een heel interessante keuze.” Dit in overweging nemend, waarom kiezen voor linux? Linux is een veelzijdig besturingssysteem dat voor de meest uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt. Het is een stabiel en betrouwbaar platform dat geschikt is voor zowel productie- als ontwikkelomgevingen. Bovendien is Linux vrij en open source, wat betekent dat het vrij kan worden aangepast en gedistribueerd. Ten slotte heeft Linux een grote en actieve gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die ondersteuning en hulp kunnen bieden.

Hoe installeer je Linux op mijn pc?

Er zijn een paar verschillende manieren om Linux op een pc te installeren, en de beste methode kan variëren afhankelijk van uw specifieke computerinstallatie. Een populaire manier om Linux te installeren is het gebruik van een USB-station of DVD met een Linux-installatiebestand dat is gedownload van internet. Een andere optie is het gebruik van een programma als VMware of VirtualBox om een virtuele machine op je PC te maken, en vervolgens Linux op die virtuele machine te installeren. Tot slot bieden sommige computerfabrikanten computers aan waarop Linux is voorgeïnstalleerd.

Door Theta Tarawati

Vergelijkbare artikelen

Welk besturingssysteem is het bekendst? :: Hoe weet je waar je van afstamt?
Handige links