Huis > K > Kan Chrome Voorlezen?

Kan Chrome voorlezen?

Tekst hardop voorlezen

  • Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s.
  • Selecteer Instellingen .
  • Selecteer onderaan Geavanceerd.
  • Selecteer Toegankelijkheidsfuncties beheren in het gedeelte 'Toegankelijkheid'.
  • Kies ChromeVox inschakelen (gesproken feedback) bij 'Tekst naar spraak'.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een snelkoppeling van een website Google Chrome?

U kunt een webpagina aan uw plank toevoegen door meer hulpprogramma's te selecteren. Selecteer in de hoek van uw scherm Launcher, klik met de rechtermuisknop op het gewenste snelkoppelingspictogram in een lijst met apps en selecteer plakken.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik een pdf laten voorlezen?

Ga naar Bestand > Opties > Hardop voorlezen om de taal, de stem, het volume en de voorleessnelheid op te geven. Hier kunt u opties instellen voor het volledige document of alleen voor de eerste pagina's en opgeven of u tags wilt gebruiken om de leesvolgorde te bepalen. Hoe document laten voorlezen? voorlezendocument

Luisteren met Hardop voorlezen

  1. Selecteer Hardop voorlezen op het tabblad Controleren.
  2. Als u Hardop voorlezen wilt afspelen, selecteert u Afspelen in de besturingselementen.
  3. Als u Hardop voorlezen wilt onderbreken, selecteert u Onderbreken.

Daarvan, kan google docs voorlezen?

Ja, Google Docs kan voorlezen. Daarvoor opent u het document dat u wilt laten voorlezen, klikt u op Extra > Voice Typing en vervolgens op de knop Listen. Hoe doe je ChromeVox uit? Er zijn twee manieren om ChromeVox uit te schakelen:
1. Schakel in het instellingenpaneel van ChromeVox het selectievakje "ChromeVox inschakelen" uit.
2. Druk op Ctrl+Alt+Z om ChromeVox in en uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Hoe verander je de kleur van Google Chrome?

Klik op Klaar als u de kleur van de browser in de chrome browser wilt veranderen.

Kan je word laten voorlezen?

Uitspreken is een ingebouwde functie in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote. U kunt Uitspreken gebruiken om tekst hardop voor te laten lezen in de taal van uw versie van Office. Tekst-naar-spraak (TTS) is de functie waarmee op uw computer geschreven tekst kan worden afgespeeld als gesproken tekst. Wat is Google tekst naar spraak engine? TTS Android

De nieuwste update van Google Tekst-naar-spraak maakt het mogelijk om teksten in het Nederlands voor te lezen. Zo kan er bijvoorbeeld een boek via Play Books worden voorgelezen, maar ook Google Translate werkt samen met TTS van Google.

Hoe laat je iets voorlezen op Mac?

Documenten laten voorlezen door je Mac

  • Een document in zijn geheel laten voorlezen: Kies 'Wijzig' > 'Spraak' > 'Start spraakfunctie'.
  • Een gedeelte van een document laten voorlezen: Selecteer in een document de tekst die je wilt horen en kies 'Wijzig' > 'Spraak' > 'Start spraakfunctie'.
Bovendien, hoe laat je je chromebook praten? Er zijn een paar verschillende manieren om uw Chromebook te laten praten. U kunt de ingebouwde spraaksynthese-engine gebruiken om uw Chromebook tekst te laten voorlezen, of u kunt een tekst-naar-spraak-app van derden installeren in de Chrome Web Store.
Om de ingebouwde spraaksynthese-engine te gebruiken, opent u de Chrome-browser en navigeert u naar het instellingenmenu. Onder het gedeelte "Geavanceerd" selecteert u "Toegankelijkheid". Hier ziet u een optie om de schermlezer "ChromeVox" in te schakelen. Zodra u ChromeVox hebt ingeschakeld, kunt u op de sneltoets Ctrl + Alt + Z drukken om de ChromeVox-menu's te openen. Van hieruit kunt u met de pijltjestoetsen door de menu's navigeren en de optie "Spreken" selecteren om uw Chromebook tekst te laten voorlezen.
Om een tekst-naar-spraak app van derden te installeren, opent u de Chrome Web Store en zoekt u naar "tekst-naar-spraak". Er zijn verschillende apps beschikbaar, dus kies de app die volgens u het beste werkt. Zodra u de app hebt geĆÆnstalleerd, opent u deze en volgt u de instructies om tekst voor te laten lezen.

Hoe gebruik ik Google tekst naar spraak?

Er zijn een paar verschillende manieren om Google tekst naar spraak te gebruiken. Een manier is om de Google Translate app te gebruiken. Open de app en selecteer de taal waarnaar u wilt vertalen. Typ vervolgens de tekst die u wilt vertalen en tik op het spreekpictogram. De tekst wordt uitgesproken in de geselecteerde taal.
Een andere manier om Google tekst naar spraak te gebruiken is via de Google Text-to-Speech app. Met deze app kun je tekst typen of plakken en laten uitspreken. Je kunt ook de toonhoogte, het tempo en het volume van de spraak aanpassen. Om deze app te gebruiken, open je hem en tik je op het microfoonpictogram. Vervolgens typt of plakt u uw tekst in het tekstvak. Tik op het afspeelicoontje om de tekst terug te laten spreken.
U kunt Google tekst naar spraak ook op uw computer gebruiken. Ga hiervoor naar Google Translate en selecteer de taal waarnaar u wilt vertalen. Typ vervolgens de tekst die u wilt vertalen en klik op het luidsprekerpictogram. De tekst zal in de geselecteerde taal worden uitgesproken.

Door Redmund

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan je spreken in Word? :: Hoe lees ik boeken op mijn telefoon?
Handige links