Huis > H > Hoe Lever Je Lege Batterijen In?

Hoe lever je lege batterijen in?

U kunt uw lege batterijen inleveren bij alle winkels en supermarkten die batterijen verkopen. Maar ook bij veel basisscholen, campings, het gemeentelijk depot en de chemokar. Kijk voor inleverpunten bij u in de buurt op de website van Stibat (Stichting Batterijen).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe laad je een lege accu op?

U kunt een autoaccu opladen. Bevestig de accu aan de autoaccu met een acculader. De accu wordt rustig opgeladen. Als u een lege accu snel wilt opladen, kunt u startkabels of een accubooster gebruiken.

Men kan zich ook afvragen: kun je bij ah batterijen inleveren?

Ga met het apparaat naar een inleverpunt voor elektrische apparaten en met de batterijen naar een Stibat-inleverpunt Vind jouw dichtstbijzijnde inleverpunt . In steeds meer gevallen kan dit in dezelfde winkel en soms zelfs in hetzelfde inzamelmeubel. Het gaat bijvoorbeeld om filialen van Albert Heijn, Jumbo en Deen. Men kan zich ook afvragen: wat kun je doen met lege batterijen? Waar inleveren

In totaal zijn er ruim 25.000 inleverpunten; minstens één per tweeduizend inwoners. Er is er dus altijd eentje bij jou in de buurt. Denk aan de supermarkt, bouwmarkt, drogist of milieustraat. Ook kun je terecht bij zo'n 5.000 basisscholen.

Vervolgens, waar bewaar je lege batterijen?

Er zijn een paar mogelijkheden om lege batterijen te bewaren:
1. U kunt ze opbergen in een accubox, die u bij de meeste bouwmarkten kunt vinden. Zo blijven de batterijen geïsoleerd van elkaar en van metalen voorwerpen.
2. U kunt ze opbergen in een verzegelde plastic zak. Zo voorkomt u dat de batterijen gaan lekken en oppervlakken beschadigen waarmee ze in contact komen.
3. U kunt ze op een koele, droge plaats bewaren. Zo voorkomt u dat de batterijen oververhit raken en in brand vliegen. Hoeveel batterijen in een zakje? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de grootte en het type van de gebruikte batterijen. Een goede vuistregel is echter om één batterij te gebruiken per artikel in de tas. Als u bijvoorbeeld een tas hebt met 10 artikelen, gebruikt u 10 batterijen.

Gerelateerde artikelen

Hoe lang motor laten draaien na lege accu?

Hoe lang moet je de auto laten draaien? 5 minuten is genoeg om in gedachten te houden. Het hoeft niet veel tijd te kosten om een lege accu op te laden. Na 5 minuten kunt u beginnen met rijden.

Mensen vragen ook: wat levert een kapotte accu op?

Voor het inleveren van een oude accu krijgt u bij Van Pelt Recycling gemiddeld €7,50. Belangrijk is dat op de oude accu "PB" te vinden is, vaak op de zijkant. Dit geeft aan dat het een accu met lood is. Accu's zonder lood, bijvoorbeeld van fietsen, kunnen niet ingeleverd worden. Men kan zich ook afvragen: waar laat ik mijn oude fietsaccu? Lever je accu altijd in bij een fietsenwinkel die is aangesloten bij Stibat of bij de milieustraat van je gemeente. Dan weet je zeker dat hij op een duurzame manier verwerkt wordt en niet op de verkeerde plek terechtkomt. Fietsaccu's zitten vol metalen die hergebruikt kunnen worden, zoals koper, aluminium en nikkel.

Dienovereenkomstig, waar kan ik mijn oude auto accu inleveren?

Wil je van je oude auto-, motor-, vrachtwagen- of recreatie-accu af? Lever deze dan eveneens in dan kunt u inleveren bij het bij het gemeentelijke KCA-depot. Uiteraard kan je de accu ook inleveren bij een nabijgelegen autogarage. Garagehouders zijn over het algemeen blij met oude accu's vanwege het bruikbare lood. Dit in overweging nemend, waar kan ik chemisch afval kwijt? Er zijn een aantal manieren om chemisch afval te verwijderen, afhankelijk van het soort chemische stof en de hoeveelheid afval. Kleine hoeveelheden chemisch afval kunt u vaak bij het gewone afval doen. U moet echter bij uw lokale afvalbeheerder nagaan welke soorten chemisch afval in uw afvalbak mogen. Voor grotere hoeveelheden chemisch afval kunt u contact opnemen met een gevaarlijk afvalverwerkingsbedrijf. Deze bedrijven halen uw chemisch afval op en verwijderen het op de juiste manier.

Mensen vragen ook: waarom verzamelen we oude batterijen?

Wij zamelen oude batterijen in omdat ze gevaarlijke materialen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu als ze niet op de juiste manier worden verwijderd.

Door Petra Nawed

Vergelijkbare artikelen

Hebben batterijen ook een vervaldatum? :: Hoe kan ik een video downloaden?
Handige links