Huis > H > Hoeveel Witregels Tussen Alinea's?

Hoeveel witregels tussen alinea's?

Tussen alinea's geen witregels, tenzij er (om inhoudelijke redenen) een heel duidelijke scheiding aangebracht moet worden tussen twee stukken tekst. Op- volgende alinea's inspringen met 0,5 cm. De laatste regel van een alinea mag niet boven aan een nieuwe pagina staan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Hoe maak ik een Blokcitaat?

Volg deze regels om een citaat op te nemen in je tekst in APA-stijl:

  1. Citaten van minder dan 40 woorden worden tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst.
  2. Citaten van 40 woorden of meer worden opgemaakt als een blokcitaat.
  3. De auteur, het jaar en het paginanummer worden toegevoegd aan de verwijzing in de tekst.
Bovendien, hoe blokcitaat? Er zijn drie hoofdregels voor citaten in APA-stijl:
  1. Als het citaat minder dan 40 woorden bevat, plaats je het tussen dubbele aanhalingstekens.
  2. Als het citaat 40 woorden of meer bevat, format je het als een blokcitaat.
  3. Voeg de auteur, het jaar en het paginanummer toe aan de verwijzing in de tekst.

Hoe lang mag een citaat zijn?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de citeerstijl die je gebruikt. Over het algemeen mag een citaat echter niet langer zijn dan een paar zinnen. Als je een specifieke citatiestijl gebruikt, zoals MLA of APA, moet je de stijlgids raadplegen voor meer specifieke richtlijnen over hoe lang je citaten moeten zijn. En nog een vraag, waarom werkt mijn tab niet in word? De reden dat uw tabtoets niet werkt in Microsoft Word kan zijn dat de instelling van de "tabtoets" is gewijzigd in het menu "Alinea". De standaardinstelling voor de tabtoets is dat deze een tab-teken invoegt, maar u kunt deze ook instellen om spaties in te voegen, of om een harde return + tab-teken in te voegen.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Hoe gebruik je een Tab?

Tabs worden gebruikt om tekst verschillende keren te laten inspringen op dezelfde regel zonder de spatiebalk te gebruiken. Op deze manier zal je tekst mooi uitgelijnd worden in kolommen zonder dat je de functie kolommen moet gebruiken. Je werkt steeds regel per regel als je tabs gaat toepassen, niet per kolom! Waar vind ik tabblad Opmaak in word? Klik in het Lint op het tabblad Ontwerpen. Bij oudere versies van Word staan onderstaande opties op het tabblad Pagina-indeling.

Wat is een hoofdstukindeling?

Een zeer lange tekst, zoals een boek, bevat meestal zowel hoofdstukken als paragrafen. De hoofdstukken markeren dan de hoofdonderdelen uit het structuurschema van de tekst; de paragrafen de subonderdelen. Waaruit bestaat een hoofdstuk? Een hoofdstuk bestaat uit een aantal secties. De eerste sectie is de inleiding, waarin de algemene thema's worden besproken. De tweede sectie bevat de belangrijkste informatie over het onderwerp. De derde sectie bevat de conclusie en eventuele aanbevelingen.

Vervolgens, hoe noem je een onderdeel van een hoofdstuk?

Een hoofdstuk is onderverdeeld in paragrafen. Een paragraaf is een aaneengesloten deel van een tekst waarin een bepaald onderwerp wordt behandeld.

Door Junette

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een interactief document? :: Hoe werkt Ali expres?
Handige links