Huis > H > Hoe Grub Herstellen?

Hoe Grub herstellen?

Om Grub te herstellen moet duidelijk zijn waar de (bestaande) opstart-menulijst staat. Reparatie als volgt: Start de computer vanaf de Ubuntu LiveCD en kies voor Ubuntu proberen zonder te installeren. Open een terminalvenster Toepassingen → Hulpmiddelen → Terminalvenster.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn Microsoft-account herstellen?

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen door het e-mailadres, telefoonnummer of de Skype-naam in te voeren waarmee u zich aanmeldt. U wordt gevraagd waar u de beveiligingscode vandaan wilt halen. Selecteer Code verzenden om de gevraagde informatie in te voeren.

Hoe werkt Grub?

Grub is een bootloader die verantwoordelijk is voor het laden van de kernel van het besturingssysteem in het geheugen en het overbrengen van de controle ernaar. De kernel is dan verantwoordelijk voor het initialiseren van de rest van het besturingssysteem.
Grub werkt door eerst de bootsector van de harde schijf te lezen, die een kleine hoeveelheid code bevat die Grub vertelt waar hij de rest van zijn code kan vinden. Deze code wordt de stage1 bootloader genoemd. Zodra Grub de stage1 bootloader heeft gevonden, leest het deze in het geheugen en voert deze uit.
De stage1 bootloader leest dan de stage2 bootloader, die verantwoordelijk is voor het laden van de kernel in het geheugen. Zodra de stage2 bootloader de kernel heeft geladen, draagt hij de controle erover over. De kernel initialiseert dan de rest van het besturingssysteem. Mensen vragen ook: wat is grub in linux? Grub in Linux is een bootloader, die verantwoordelijk is voor het laden van de kernel en het opstarten van het besturingssysteem. De Grub bootloader wordt meestal geïnstalleerd in de MBR (Master Boot Record) van een schijf. Hij kan worden geconfigureerd om verschillende kernels te laden, met verschillende opties, en om in verschillende besturingssystemen op te starten. Grub kan ook opstarten in een rescue of single-user modus, in geval van een probleem met het systeem.

Door Londoner

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet ik Linux op mijn laptop? :: Hoe kan ik Ubuntu installeren?
Handige links