Huis > W > Wat Is De Veilige Modus Mac?

Wat is de veilige modus Mac?

Door de Mac op te starten in de veilige modus, kun je vaststellen welke problemen zich voordoen bij software die tijdens het opstarten van de Mac wordt geladen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe zet je donkere modus uit?

Ga naar de instellingen van uw toestel als u een hogere versie van het besturingssysteem gebruikt. Om de donkere modus in te schakelen, tikt u op Donker. Om de donkere modus uit te schakelen, tikt u op het licht.

Hoe Mac in veilige modus opstarten?

Mac met M1-chip opstarten in veilige modus

  1. Schakel je Mac uit via  ▸ Zet uit...
  2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt tot je het Opties-venster ziet.
  3. Selecteer nu de opstartschijf (meestal Macintosh HD)
  4. Houd vervolgens de shift⇧-toets ingedrukt.
  5. Kies voor 'Ga verder in veilige modus'
Men kan zich ook afvragen: hoe imac herstarten? Meestal kun je je Mac opnieuw opstarten door Apple-menu > 'Herstart' te kiezen. In sommige gevallen echter, bijvoorbeeld als de Mac niet meer reageert, moet je de computer mogelijk op een andere manier opstarten. Houd de aan/uit-knop van je Mac ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.

Hoe Mac opstarten zonder wachtwoord?

Aangenomen dat u wilt weten hoe u de wachtwoordprompt bij het opstarten van een Mac kunt uitschakelen:
1. Open Systeemvoorkeuren en klik op Gebruikers & Groepen.
2. Selecteer uw account in de linker zijbalk en schakel het vakje naast "Automatisch inloggen inschakelen" uit.
3. U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren om de wijziging te bevestigen.
Als u nu uw Mac opstart, zal hij u niet om een wachtwoord vragen. Hoe kom ik in de veilige modus? Er zijn een paar verschillende manieren om in de veilige modus te komen. De meest gebruikelijke manier is om de F8-toets ingedrukt te houden terwijl uw computer opstart. Dit brengt u naar het menu Geavanceerde opstartopties waar u de veilige modus kunt selecteren.
Een andere manier om in de veilige modus te komen is door het hulpprogramma voor systeemconfiguratie te gebruiken. Typ hiervoor "msconfig" in de zoekbalk van het menu Start en ga naar het tabblad Opstarten. Onder de sectie Opstartopties ziet u een selectievakje voor "Veilige modus". Als u dit vakje aanvinkt en vervolgens op de knop "Toepassen" klikt, wordt uw computer opnieuw opgestart in de veilige modus.
Tot slot kunt u de veilige modus ook openen vanuit de Windows Herstelomgeving. Start hiervoor uw computer opnieuw op en druk vervolgens herhaaldelijk op de F8-toets voordat het Windows-logo verschijnt. Dit zal het menu Advanced Boot Options oproepen, waar u vervolgens "Repair Your Computer" kunt selecteren. Vanaf hier krijgt u toegang tot de Windows Herstelomgeving waar u vervolgens "Veilige modus" kunt selecteren uit de lijst met opties.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet ik donkere modus uit?

Ga naar de instellingen app op je telefoon en schakel het Donkere thema in of uit.

Mensen vragen ook: waar vind ik veilige modus?

Veilige modus op Android inschakelen

  1. Houd de aan- en uitknop van je toestel ingedrukt.
  2. Druk een paar seconden op de knop 'uitschakelen' op je scherm.
  3. Klik op de knop om je toestel in veilige modus opnieuw op te starten.
Daarvan, kan geen opstartschijf selecteren mac? De opstartschijf permanent wijzigen

Kies op de Mac Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Opstartschijf' . Als het hangslot linksonderin vergrendeld is ( ), klik je erop om het voorkeurenpaneel te ontgrendelen. Klik op het symbool van de schijf die je wilt gebruiken en klik vervolgens op 'Herstart'.

Hoe kan ik mijn Mac opnieuw installeren?

macOS herinstalleren

  1. De nieuwste versie van macOS installeren die compatibel is met je computer: Option + Command + R.
  2. De originele macOS-versie van je computer opnieuw installeren (inclusief beschikbare updates): Option + Shift + Command + R.
  3. Je huidige versie van macOS opnieuw installeren: Command + R.
Hoe Mac uitzetten? Er zijn verschillende manieren om uw Mac uit te schakelen. De meest gebruikelijke is om het menu in de linkerbovenhoek van uw scherm te gebruiken. Hier vindt u de optie om uw computer opnieuw op te starten, in de slaapstand te zetten of af te sluiten.
Als u uw Mac onmiddellijk wilt uitschakelen, kunt u de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt houden. Er verschijnt een dialoogvenster met de optie om af te sluiten.
U kunt uw Mac ook afsluiten via de Terminal. Open hiervoor het programma Terminal en typ "shutdown -h now". Hierdoor wordt uw computer onmiddellijk afgesloten.

Wat als Mac niet meer wilt afsluiten?

Als uw Mac niet wil afsluiten, hebt u mogelijk een probleem met een vastgelopen proces of een beschadigd bestand. Om dit probleem op te lossen, kunt u het volgende proberen:
- Forceer het afsluiten van vastzittende processen: Houd hiervoor de Command-toets (⌘) ingedrukt terwijl u de Option-toets (⌥) indrukt en druk vervolgens op Esc (Escape). Hierdoor verschijnt het venster Toepassingen forceren afsluiten. Selecteer het vastgelopen proces en klik op Forceer afsluiten.
Controleer op beschadigde bestanden: Open hiervoor de Terminal-toepassing en typ het volgende commando: fsck -fy. Dit controleert uw systeem op beschadigde bestanden en probeert ze te repareren.
Stel het PRAM/NVRAM opnieuw in: PRAM (Parameter RAM) en NVRAM (niet-vluchtig RAM) slaan bepaalde instellingen voor uw Mac op. Soms kan het resetten hiervan problemen bij het opstarten of afsluiten verhelpen. Om PRAM/NVRAM te resetten, schakelt u uw Mac uit en houdt u vervolgens de Command (⌘), Option (⌥), P en R toetsen ingedrukt tijdens het opstarten. Blijf deze toetsen ingedrukt houden totdat u het opstartgeluid een tweede keer hoort.
Als geen van deze stappen voor probleemoplossing werkt, moet u mogelijk uw macOS-besturingssysteem opnieuw installeren.

Door Thomasina Campman

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je een Mac aan? :: Welke muis past bij mij?
Handige links