Huis > W > Wat Is Een Flubot?

Wat is een FluBot?

Zodra FluBot is geïnstalleerd, steelt de app allerlei persoonlijke informatie zoals wachtwoorden en bankinformatie. Ook kijkt FluBot naar de contacten op uw telefoon om zichzelf opnieuw te verspreiden. Dit alles helpt criminelen om meer fraude te plegen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Heb ik FluBot malware?

Hoe herken je FluBot? Het is gemakkelijk om FluBot te herkennen. De criminelen gebruiken willekeurige getallen om tekstberichten te versturen. Er staan veel spelfouten in de berichten.

Is Noreply PostNL NL echt?

De mail komt van [email protected], maar is niet écht van PostNL. Ook nu hebben de oplichters gebruik gemaakt van spoofing om het mailadres van de afzender te wijzigen. De onderwerpregel bevat de tekst '[Herinnering] Onjuiste adresgegevens', gevolgd door je postcode. Wat is PostNL notificatie link? In de notificatie staat informatie over:

De status van het pakket (aangeleverd, gesorteerd, onderweg of wel/niet bezorgd) Het bezorgmoment en -adres, de afzender, track & trace-code. En als je klant wil ophalen, ook de openingstijden van de PostNL-locatie.

Hoe kan ik inklaringskosten betalen?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u uw inklaringskosten kunt betalen. U kunt betalen met een kredietkaart, een betaalkaart of zelfs met een cheque. Als u met een kredietkaart betaalt, moet u uw kaartgegevens aan de douanebeambte doorgeven. Als u met een debetkaart betaalt, moet u de gegevens van uw bankrekening doorgeven aan de douaneagent. Als u met een cheque betaalt, moet u de cheque uitschrijven op naam van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Wat gebeurd er als je op een link geklikt? Wanneer u op een link klikt, stuurt uw webbrowser een verzoek naar de server waarop de website staat die u probeert te bereiken. De server antwoordt dan door de gevraagde website terug te sturen naar uw browser, die hem op uw scherm weergeeft.

Wat kan er gebeuren als je op een link drukt?

Heb je uit argeloosheid wél geklikt op een linkje maar verder geen gegevens gedeeld? Dan kan het zijn dat er een virus of malware op je pc, tablet of telefoon is gezet. Zorg daarom altijd voor een virusscanner die up-to-date is en laat die je apparaat scannen en indien noodzakelijk opschonen. Is phishing gevaarlijk? Met een dringend bericht proberen ze je vaak naar een website te leiden. Soms ziet die er dezelfde uit als een officiële website. Nepmails zijn ook nog steeds een belangrijke manier om virussen te verspreiden. Vooral ransomware die je persoonlijke bestanden versleutelt is gevaarlijk.

Wat dit betreft, wat moet je doen als je denkt dat je gehackt bent?

Heeft u het vermoeden heeft dat uw computer of een van uw accounts gehackt is? Als u nog kunt inloggen bij uw account, verander dan direct uw wachtwoord. Zorg voor sterke wachtwoorden, bijvoorbeeld met hulp van een wachtwoordmanager. Controleer ook alle instellingen en gegevens. En nog een vraag, wat te doen tegen smishing? Smishing is een soort phishing-aanval waarbij korte tekstberichten in plaats van e-mails worden gebruikt om slachtoffers te verleiden tot het vrijgeven van gevoelige informatie of het downloaden van malware.
Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen tegen smishing-aanvallen:
1. Wees verdacht op ongevraagde tekstberichten, zelfs als ze van een vertrouwde bron lijken te komen.
2. Klik niet op links of bijlagen in een sms, tenzij u absoluut zeker weet dat ze veilig zijn.
3. Als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van een smishing-aanval, meld dit dan bij uw plaatselijke politie.

Dus, wat te doen bij fishing?

Vissen is een populaire recreatieve activiteit waar miljoenen mensen over de hele wereld van genieten. Er zijn veel verschillende manieren om te vissen, en de beste manier om te leren vissen is het vinden van een ervaren vriend of familielid om het je te leren. Zodra u de basis van het vissen kent, kunt u beginnen met het plannen van uw eigen vistochten.
Er zijn een paar dingen die je moet doen voordat je gaat vissen. Ten eerste moet je een visvergunning hebben. U kunt meestal een visvergunning krijgen bij uw plaatselijke sportzaak of online. Vervolgens moet je de juiste uitrusting kiezen voor het soort vissen dat je wilt doen. Vist u in een rivier of beek, dan heeft u een hengel en reel, aas en visgerei nodig. Vist u in een meer of vijver, dan heeft u wellicht een boot nodig.
Als je eenmaal je spullen hebt, moet je een goede visplek vinden. Als u in een rivier of beek vist, zoek dan een plek waar het water snel beweegt. Vissen verzamelen zich graag in deze gebieden omdat er veel voedsel is. Vis je in een meer of vijver, zoek dan een plek waar veel begroeiing is. Vissen verstoppen zich graag in deze gebieden omdat ze beschermd zijn tegen roofdieren.
Als je eenmaal een goede visstek hebt gevonden, is het tijd om te gaan vissen! De beste manier om vis te vangen is om aas te gebruiken dat de vissen graag eten. Gangbaar aas zijn wormen, minnetjes en rivierkreeftjes. U kunt ook kunstaas gebruiken, dat zijn metalen of plastic apparaten die aas imiteren. Om vis te vangen moet u uw lijn in het water gooien en wachten tot een vis bijt. Als een vis bijt, moet u hem binnenhalen.
Vissen is een geweldige manier om te ontspannen en van het buitenleven te genieten. Met een beetje oefening vangt u in een mum van tijd vis!

Door Schlosser Jemison

Hoe weet ik of ik malware op mijn telefoon heb? :: Heb ik FluBot malware?
Handige links